Anadolu Üniversitesi Ögrencilerinin Yurt Disi Egitim Olanaklari Artiyor

Anadolu Üniversitesi Ögrencilerinin Yurt Disi Egitim Olanaklari Artiyor

Türkiye’de yurt disindaki egitim olanaklarindan yararlanan 39 üniversiteden biri olan Anadolu Üniversitesi’nin 7 lisans programi daha yeterlilik çerçevesine girmeye hak kazandi.

Türk yüksekögretim tarihinde ilk kez Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Kurulu tarafindan 39 Türk üniversitesindeki 129 lisans programinin yeterlilikleri, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) veri tabanina yerlestirildi. Böylelikle 129 lisans programi, diplomalarinda TYÇ ve Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi (AYÇ) logolarinin yer almasi hakkini kazandi. Yeterlilik Çerçevesine giren ve pek çok imtiyaza sahip olan üniversite ve programlar arasinda Anadolu Üniversitesi de yer aldi.

Türkiye’de yurt disindaki egitim olanaklarindan yararlanan 39 üniversiteden biri olan Anadolu Üniversitesi ’nin 7 lisans programi daha yeterlilik çerçevesine girmeye hak kazandi. Bu kapsamda Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nden Sanat Tarihi, Tarih, Felsefe, Sosyoloji, Arkeoloji, Türk Dili ve Edebiyati Diplomalari ile Egitim Fakültesi’nden Sosyal Bilgiler Ögretmenligi Diplomasi ile mezun olan ögrencilerin yurt disinda diplomalari daha hizli taninacak, istihdam edilme imkâni artacak, yatay ve dikey ögrenci hareketliliginde kolaylik saglanacak. Ögrencilere ayrica kurul tarafindan yüksekögretim ve üst ortaögretim ile staj yeterliliklerinin ve yurt disinda geçirilen ögrenim dönemlerinin kazanimlarinin karsilikli olarak otomatik taninmasi da verilmis olacak.

TYÇ ve AYÇ’ye göre AB’de mesleki yeterliliklerin taninmasina iliskin direktif geregi, profesyonellerin sinir ötesi hareketini mümkün kilarak yurt disinda mesleklerini icra etmelerini ya da istihdam olmalarini saglayacak. Proje, Lizbon Antlasmasi geregi akademik yeterliliklerin Avrupa’da ve Avrupa disinda taninmasina imkân saglayacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile