Anadolu Üniversitesi Rektörü Erdal, KKTC Cumhurbaskani Tatar'i Ziyaret Etti

Anadolu Üniversitesi Rektörü Erdal, KKTC Cumhurbaskani Tatar'i Ziyaret Etti

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, üniversitenin 2021-2022 yili mezuniyet töreni için geldigi Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Cumhurbaskani Ersin Tatar tarafindan kabul edildi.

Kabulde Anadolu Üniversite’nin KKTC’deki nitelikli egitim hizmetlerinin daha da artmasi ve gelistirilmesi konusu degerlendirildi. Rektör Prof. Dr. Fuat Erdal’in ziyaretinden ve Kibris’taki mezuniyet töreninden duydugu memnuniyeti dile getiren KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar, “Anadolu Üniversitesi 40 yildir KKTC’de. 1982 yilindan beri KKTC’ye yüksekögretim hizmetleri sunuyor. Bugün Kibris’in bir egitim adasi haline gelmesinde, nitelikli insan gücünün yetismesinde Anadolu Üniversitesi’nin büyük katkilari var. Gelmis geçmis, emek vermis, hizmet sunmus akademisyenlere ve herkese çok tesekkür ediyorum. Öte yandan mezun olacak tüm ögrencilerimize basarilar diliyorum. Rektörümüz Prof. Dr. Fuat Erdal’in elinden fahri doktora unvani almistim. Dolayisiyla ben de Anadolu Üniversitesi ailesinin bir üyesiyim, bunu da gururla ifade ediyorum. Rektörümüz Kibris’a ayri bir önem veriyor, yüksekögretim alaninda yeni is birlikleri yürütüyor. Kendisini kutluyor ve basarilarinin devamini diliyorum” dedi.



“KKTC’de on bine yakin ögrencimiz sundugumuz yüksekögretim hizmetlerinden yararlanmistir”

Cumhurbaskani Tatar’a ev sahipligi ve misafirperverligi için tesekkür eden Rektör Erdal, “Anadolu Üniversitesi, 1982 yilindan beri Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde açik ve uzaktan ögretim alanindaki nitelikli yüksekögretim hizmetlerini devam ettirmektedir. Bugüne kadar Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde on bine yakin ögrencimiz çagdas egitim teknolojileri ile sundugumuz yüksekögretim hizmetlerinden yararlanmistir. 1571 yilindan beri bir Türk yurdu olan Kibris Adasi’nda ana vatan Türkiye ile Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nin her alanda kurdugu güçlü is birligine, egitim alani basta olmak üzere 40 yildir oldugu gibi katki sunmaya devam edecegiz. Kibris Türk halkinin haklari için mücadele veren herkese sahsinizda tesekkür ediyorum. Aydinlik bir gelecege yürüyen Kibris Türk halkina en derin sevgi ve saygilarimi sunuyorum" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile