Anadolu Üniversitesinde Hedef Yesil Gelecek Için 'Sürdürülebilir Kampüs'

Anadolu Üniversitesinde Hedef Yesil Gelecek Için 'Sürdürülebilir Kampüs'

Toplum yarari için tüm sosyal sorumluluk alanlarinda aktif faaliyetler yürüten Anadolu Üniversitesi, dünyanin ve insanligin gelecegi ’Sürdürülebilir Kampüs’ temasiyla çalismalarina hiz kesmeden devam ediyor.

Sürdürülebilirlik ve yesil gelecek için sifir atik çerçevesinde bir dizi uygulamayi hayata geçiren Anadolu Üniversitesi, özenli, dikkatli ve bilimsel bir yaklasimla pek çok yenilige imza atmaya devam ediyor. Bu çerçevede Anadolu Üniversitesi Sürdürülebilir Kampüs hedeflerini bir bir gerçeklestirirken, öte yandan koydugu hedefleri de genisletiyor.

Tek kullanimlik ürünler yerine tekrar kullanilabilir ürünler tercih ediliyor

Sürdürülebilir Kampüs hedefi dogrultusunda israfin önlenmesi ve çikan atik miktarinin azaltilmasi amaciyla yemekhanelerde tek kullanimlik ürünler yerine tekrar kullanilabilir ürünler tercih ediliyor. Dogada 400 ile bin yil arasinda yok olan fakat çözünürken topraga ve suya saldigi zararli kimyasallarin etkisi çok daha uzun süre devam eden plastik atiklar kullanilmiyor. Her yil 2,6 milyondan fazla pet bardagin, 1,6 milyondan fazla yemek setinin, 25 binden fazla büyük boy çöp posetinin ve tonlarca kagit ve plastik atigin dogaya birakilmasinin önüne geçen Anadolu Üniversitesi, düzenlenen agaç dikim etkinlikleriyle de binlerce fidani toprakla bulusturuyor.

Personel ve ögrencilere düzenli olarak egitimler veriliyor

Seminer, konferans gibi etkinliklerde katilimcilara tesekkür sertifikasi yerine fidan dikim belgesi verilirken tüm birimlerinde sürdürülebilirlik adina kagit israfinin önlenmesi için mecburi olmayan hiçbir basili materyal kullanilmiyor. Bu çerçevede afis, davetiye, brosür, kitapçik, katilim sertifikasi ve bunun gibi tüm materyaller dijital ortamlarda dagitiliyor ve düzenli olarak bütün personele Sürdürülebilir Kampüs Uygulamalari çerçevesinde egitimler veriliyor. Kres ögrencisi miniklerden Tazelenme Üniversitesi ögrencilerine tüm Anadolu Üniversitesi ailesi sifir atik ve sürdürülebilirlik hedefleri çerçevesinde kaliteli bir egitim aliyor. Sifir Atik Ögrenci Kulübü ise basta ögrenciler olmak üzere tüm toplumu bilinçlendirmek için bir dizi etkinlik düzenliyor.

Enerji verimliligini arttirici projeler gelistiriliyor

33 ayri noktada 43 dis mekanda geri dönüsebilir atik ekipmani ile geri dönüsebilir atiklarin toplanmasinin saglandigi Anadolu Üniversitesinde bireysel çöp kutulari, 450 noktaya kurulan iç mekan atik kutulari ile kullanimdan kaldirildi. Enerji Yönetim Birimi araciligiyla fakülte, yüksekokul ve hizmet binalarinin tüketmis oldugu elektrik, dogalgaz ve su tüketimleri takip edilirken Kamu Binalarinda Tasarruf Hedefi ve Uygulama Rehberi dogrultusunda çalismalarin yani sira enerji verimliligini artirici projeler gelistiriliyor. Yapilan enerji verimliligi çalismalari sonucunda 2019-2022 yillari arasinda ortalama yüzde 23.25 tasarruf saglamis bulunuyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile