Anadolu Üniversitesinden 10 Bin TL'ye Varan Burs Destegi

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal’in girisimleri ile bir ilke imza atilarak aday ögrencilere birçok farkli kategoride karsiliksiz burs olanagi sunan Anadolu Üniversitesi, 2022-2023 Akademik yilinda da yeni burs imkânlariyla ögrencilerin yaninda olmaya devam ediyor.

Egitimi Destekleme Vakfi (EDEV) Anadolu Üniversitesi Basari Burslarinda “Anadolu Üstün Basari Bursu”, “Anadolu Basari Bursu”, “Anadolu Destek Bursu”, “Anadolu Sanata Destek”, “Anadolu Uluslararasi Ögrenci Destek Bursu” ve “Anadolu Spora Destek Bursu” kategorilerinde ögrencilere burs imkâni saglaniyor.

Bilim, sanat ve spor burslari Anadolu Üniversitesinde

Anadolu Üniversitesi Basari Burslari, üniversiteye giris sinavinda, Sözel, Sayisal, Esit Agirlik ve Dil puani sinav türlerinden alinan 2022 YKS yerlestirme puani siralamasi ile Güzel Sanatlar Fakültesi, Devlet Konservatuari tarafindan yapilan özel yetenek sinavlari siralamasina dayali burslardir. Ayrica uluslararasi ögrenciler ve milli sporcular da Anadolu Üniversitesi Basari Burslarinda desteklenir. Egitimi Destekleme Vakfi tarafindan verilen burslar karsiliksiz olup, bir yillik Ingilizce hazirlik programi ile dört yillik lisans egitimi süresini kapsar. Sanata Destek Bursu, egitimin herhangi bir yilinda kullanilabilir. Burslarin ön kosulu, ögrencilerin derecelerini belirleyen puan türü ile örgün egitimde yerlestikleri bölümün puan türünün ayni olmasidir.

Anadolu Üniversitesi zengin burs olanaklari ile ögrencilerinin yaninda

Toplam alti farkli kategoriye ulasan Egitimi Destekleme Vakfi Anadolu Üniversitesi burslarinda “Anadolu Üstün Basari Bursu” kazanan ögrencilere Anadolu Üniversitesi Rezidansi’nda 2 kisilik odalarda 9 ay boyunca ücretsiz konaklama, dizüstü bilgisayar, 9 ay boyunca üniversite yemekhanesinden üç ögün ücretsiz yemek gibi burs olanaklari saglaniyor. Anadolu Basari Bursu kazanan ögrencilere; Anadolu Üniversitesi Rezidansi’nda 2 kisilik odalarda 9 ay boyunca ücretsiz konaklama, 9 ay boyunca üniversite yemekhanesinden üç ögün ücretsiz yemek imkâni sunuluyor. Anadolu Destek Bursu kazanan ögrencilere de bir defaya mahsus 2500TL, 9 ay boyunca üniversite yemekhanesinden üç ögün ücretsiz yemek bursu veriliyor. Özel yetenek sinavindaki basarilarin esas alindigi Anadolu Sanata Destek burslarinda ise Güzel Sanatlar Fakültesi ile Devlet Konservatuarina yerlesen basarili ögrencilere (Edinburgh Uluslararasi Tiyatro Festivali’ne Katilim Destegi, Berlin Filarmoni Orkestrasi’nin konserine Katilim Destegi, World Music Konferansi vb.) 10 bin TL’ye kadar katilim destegi basta olmak üzere yemekhaneden 9 ay boyunca ücretsiz yararlanma imkânlari sunuluyor.

“Anadolu Uluslararasi Ögrenci Destek Bursu”nda ise Anadolu YÖS/Uluslararasi Geçerliligi Olan Sinav Sonuçlari ve Diploma Notuna göre kabul edilen ögrenciler arasindan yapilacak degerlendirme sonucunda burs kazanan ögrencilere de bir defaya mahsus 2 bin 500 TL, 9 ay boyunca üniversite yemekhanesinden üç ögün ücretsiz yemek bursu veriliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile