Anadolu Ve Avrupa'dan Gelen Gençler Trakya Üniversitesi'nde Bulustu

Anadolu Ve Avrupa'dan Gelen Gençler Trakya Üniversitesi'nde Bulustu

“Anadolu’dan Avrupa’ya Avrupa’dan Anadolu’ya Gençlik Degisimi” projesi ile Almanya, Fransa ve Anadolu’dan gelen gençler, Trakya Üniversitesi’nde bulustu.

Türkiye Gençlik Vakfi’nin (TÜGVA) Türkiye, Fransa ve Almanya’da yasayan 15-25 yas arasi gençleri bir araya getirerek, kültürel etkilesimlerine katkida bulunmak ve Avrupa’da yasayan Türk kökenli gençlerin Türkiye’yi yakindan tanimalarini saglamak amaciyla baslattigi “Anadolu’dan Avrupa’ya Avrupa’dan Anadolu’ya Gençlik Degisimi” projesinin önemli duraklarindan biri de Edirne oldu.

Balkan Kongre Merkezi’nde Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoglu ile bulusan gençler, burada gerçeklesen sicak ve samimi sohbet sonrasi Edirne’nin basta insanligin ortak mirasi olan Selimiye Camisi ve UNESCO Dünya Mirasi Geçici Listesi’ndeki Sultan II. Bayezid Külliyesi Trakya Üniversitesi Saglik ve Imaret Müzeleri olmak üzere önemli tarihi ve kültürel mekânlarini gezdiler.

Trakya Üniversitesi ev sahipliginde gerçeklesen bulusmada konusan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoglu, gençleri Trakya Üniversitesinde agirlamaktan büyük memnuniyet duydugunu dile getirerek gelecegin yeniden ihya ve insasinda büyük rol oynayacak gençlerin yetistirilmesine yaptiklari hizmet ve katkilardan dolayi TÜGVA’ya tesekkür etti.

Sohbet esnasinda Trakya Üniversitesi ve Edirne hakkinda bilgiler paylasan Prof. Dr. Erhan Tabakoglu, Edirne’nin 8300 yillik tarihi ile medeniyetimizi en iyi anlatan sehirlerden biri oldugunu vurguladi. Konusmasinda gençlere seslenerek övünülecek bir ecdadin evlatlari olduklarini ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoglu “Ecdadimiz, asirlar boyunca bu topraklarda hosgörü, adalet, baska din, dil ve milletlere karsi saygi ile yasadi, kök saldi. Edirne’nin her noktasinda medeniyetimizin bizlere biraktigi essiz eserler sizleri bekliyor olacak. Edirne’yi gezdikçe, gördükçe, tanidikça medeniyetimizin gücüne, büyüklügüne, ihtisamina bir kez daha taniklik edeceksiniz. Karaagaç’a, Selimiye’ye, Eski Cami’ye, Sultan II. Bayezid Külliyesi’ne vardiginizda ecdadinizi daha yakindan taniyacak, asirlar boyunca süren medeniyet yürüyüsümüzü daha iyi anlayacaksiniz. Onlar gibi büyük düsünecek, büyük hedefler pesinde kosacaksiniz. 1829 ve 1878 Osmanli-Rus Savasi, Balkan Harbi ve ardindan I. Dünya Savasi ile Avrupa’dan ve hatta Anadolu’dan sökülmek, atilmak istenen bu millet, elhamdülillah yeniden ayaga kalkti ve büyük yürüyüsüne basladi.

Ve insallah sizler de ecdadinizi daha yakindan tanidikça bu yürüyüste ben de varim diyeceksiniz. Hepinizi cani gönülden selamliyor, hos geldiniz diyorum” ifadelerini kullandi.

Trakya Üniversitesi hakkinda da bilgiler paylasan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoglu güçlü egitim kadrosu, genis sosyal olanaklari, Bologna sürecine uyumlu ve akredite olmus akademik programlari ile ögrencilere uluslararasi standartlarda nitelikli egitim imkani sunduklarini belirterek gençleri Trakya Üniversitesi ögrencisi olmaya davet etti.

Yaklasik 1 saat boyunca devam eden sohbet sonrasinda gençler, sicak karsilamalari ile ilgi ve alakalarindan dolayi Trakya Üniversitesine ve Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoglu’na tesekkürlerini iletti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile