Anadolujet'in Düsseldorf Uçagi Köln'e Yönlendirildi

Anadolujet'in Düsseldorf Uçagi Köln'e Yönlendirildi

Anadolujet’in Istanbul Sabiha Gökçen-Düsseldorf seferini gerçeklestiren tarifeli uçagi, Düsseldorf Havalimani’ni yakinlarindaki bir kazi sirasinda bulunan Ikinci Dünya Savasi’ndan kalma bomba nedeniyle Köln’e divert (yönlendirme) etti.

Edinilen bilgiye göre, Almanya Düsseldorf-Lohausen’deki bir insaat çalismalari sirasinda Ikinci Dünya Savasi’ndan kalma bomba bulundu. Bölgenin havalimanina yakin olmasi nedeniyle uçuslar da durumdan etkilendi. Yetkililerin bombayi imha çalismalari sirasinda kisa süreligine uçuslarin durdurulmasi nedeniyle Anadolujet’in Istanbul Sabiha Gökçen-Düsseldorf seferini yapan TK7730 sefer sayili uçagi bir süre havada tur atti. Boeing 737 tipi tarifeli uçak, daha sonra ise Köln’e divert(yönlendirme) etmek durumunda kaldi.

Havalimani yakinlarindaki ikinci dünya savasindan kalma bombanin sorunsuz sekilde imha edilmesinin ardindan Anadolujet uçagi, inisten yaklasik bir saat sonra saat 16.15’te yeniden havalanarak Düsseldurf’a hareket etti. Seferde yasanan rötar nedeniyle Düsseldorf-Istanbul Sabiha Gökçen seferinin ise gecikmeli yapilmasi bekleniyor.

(Ferhat Yasak /IHA)
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile