Anamur Belediyesi Çocuk ve Spor Parkını Hizmete Açtı

Anamur Belediyesi tarafından yapımına başlanan 10 çocuk oyun ve spor parkından 2`si tamamlanarak hizmete girdi.



Sultan Alaaddin Mahallesi Hz . Ömer Mescidi mevkiinde yapımı tamamlanan çocuk oyun parkı ile yetişkin spor parkı hizmete açıldı . Açılış töreni için Belediye görevlileri , Mahalle halkı ve muhtarlık seferber olurken , açılışa katılanlara muhtarlığın hazırlattırdığı börek , sıkma , batırık , patates kızartması , su böreği , çay , ayran , mangal ve kavurma ikram edildi . İkramların ardından Kur`an- Kerim okundu .


Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe " Mahallelerimizde sizlere layık parklar yaptık . Bu parklar kaliteli malzemelerden üretiliyor , Çocuk parklarının tabanları çocuklarımızın düşmelere karşı yaralanmaması için kauçuk malzemeden yapıldı . Spor parklarının tabanı ise parke taş döşendi . Ankara`nın Çankaya`sında parklar nasılsa Anamur`da da aynı . Her hafta iki park açılışı yapacağız . " dedi .


Başkan Türe ayrıca 6 bin metrekaresi kapalı 10 bin metrekare üzerinde yeni pazar yerinin yapımının sürdüğünü belirterek , 3 ay içerisinde tamamlanarak açılışının yapılacağını , üst geçitin tamamlanmak üzere olduğunu , 10 bin kişilik Yeni Cumhuriyet meydanının tamamlandığını ifade etti .


Türe , sosyal tesis inşaatının dördüncü kata ulaştığını , eski belediye binasının tadilattan geçirilerek kültür , sanat ve gençlik merkezine dönüştürüldüğünü dile getirdi .


Hanımeli İhtiyaç Bankasının faaliyetlerini hız kesmeden sürdürdüğünü kaydeden Türe , stadyum yolunun da yapımına başlandığını belirtti . Her iki açılışta da çocuklara yaklaşık 600 plastik top dağıtıldı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile