Anamur'daki Kamulaştırma Çalışmaları

Anamur'daki Kamulaştırma Çalışmaları

Mersin'in Anamur ilçesinden KKTC'ye içme suyu göndermek amacıyla Alaköprü mevkiinde yapılması planlanan baraj inşaatıyla ilgili kamulaştırma çalışmaları sürüyor.

KKTC'ye içme suyu göndermenin yanı sıra elektrik üretimi ve sulama suyu için kullanılacak olan baraj çalışmalarıyla ilgili olarak Ankara ve Adana'dan Anamur'a gelen heyet, köylülerle mutabakat sağlamak için görüşmelerde bulundu. DSİ Genel Müdürlüğü Emlak ve Kamulaştırma Dairesi Başkan Yardımcısı Ali Kılıç Özbek, DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Ali Fuat Sucak, Mersin Orman Bölge Müdür Yardımcısı Refik Ulusoy, Kadastro Bölge Müdürü Zekeriya Demir, Adana Kamulaştırma Şube Müdürü Turan Yılmaz ve Mersin Bayındırlık İl Müdürlüğü'nde görevli mühendis İbrahim Doğan'ın da aralarında bulunduğu heyet, toprakları baraj suları altında kalacak olan Akine ve Ormancık köylerinde yaşan hak sahipleriyle toplantı düzenledi.
Akine köylüleri, heyete yöneltecekleri soru ve isteklerini yine köylülerden oluşan komite ile hazırladı. Köylülerin en çok merak ettiği konu, yeniden yerleşim ve yer tespiti oldu. Köylünün sorularını ve devlet politikasını anlatan DSİ Genel Müdürlüğü Emlak ve Kamulaştırma Dairesi Başkan Yardımcısı Ali Kılıç Özbek, kot belirlendikten sonra anlaşma sağlanırsa, 45 gün içinde kamulaştırmanın gerçekleştirileceğini söyledi. Tercihin devlet eliyle kamulaştırma olması halinde taşınmazlarınız yeni yerleşim alanında tahsis edileceğini ifade eden Özbek, "Kamulaştırma DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak. Kıymet takdiri için oluşturulan komisyonda ağırlık bölgeyi bilen ya da bölgeden kişiler olacak. En geç ocak ayında kamulaştırma etütleri başlayacak. Taşınmazı bulunmayan, ancak 2008 yılından bu yana köyde oturan aileler de hak sahibi sayılacak. Yeniden yerleşim eylem planı için öncelik sizin belirleyeceğiniz yerlerde olacak" dedi.
Bu açıklamalar üzerine köy komisyonu, doyurucu cevaplarından dolay Özbek'e teşekkür etti. Toplantının ardında heyet, köylünün istediği güney tepelerinde inceleme gerçekleştirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile