Bu yıl 50’si erkek, 57’si kız olmak üzere toplam 107 öğrencisi olan Gümüşhacıköy Merkez Anaokulu’nda 4,5 yıldır müdür olarak görev yapan evli ve 2 çocuk babası okul öncesi öğretmenliği mezunu Emrah Ağgez, “Müdür yardımcımız erkek. Bizimle birlikte iki şube öğretmenimiz ve rehber öğretmenimiz de erkek. 4 şubemizin öğretmeni ise bayan. Tabii okulumuz anaokulu ama öğretmen açısından erkek öğretmenler çoğunluğa geçti” dedi.
Öğrencilerden ikisinin doğum günü pastalarını elleriyle yediren öğretmen Ertuğrul Saraç, 7 yıldır görev yaptığı anaokuluna ilk geldiğinde öğrenci velilerinden "erkek öğretmen de var mıymış, bu işleri erkek öğretmen de yapabilir miymiş" şeklinde tepkiler aldığını anlatarak, “Ama tanıdıklarında, eğitim-öğretimimize baktıklarında erkek öğretmenlerin de başarılı olabileceği, hatta kendilerine has, özgün bir eğitim modeli izleyebileceklerini gördüler” diye konuştu.
Durumdan memnun olan velilerden Sati Çalışkan, oğlunun ardından kızını da Ertuğrul Saraç’ın sınıfına kaydettirdiğini belirterek, “Öğretmenimizden çok memnunuz. Mükemmel yani” dedi.
Okulda görev yapan öğretmen Seycan Ceylan, farklı bakış açıları olan erkek meslektaşlarının çok başarılı olduğunu, ayrıca sürekli fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi.
Birlikte resim yaptığı öğrencileriyle serbest zamanda oyun da oynayan öğretmen Ali Doğan, “İki çocuğum var. Her yıl 20-25 öğrencim var. Onlar da benim çocuklarım gibi” şeklinde konuştu.
Öğrenciler ise çok sevdiklerini belirttikleri öğretmenlerine teşekkür ettiler.
Anaokulu Değil 'Babaokulu'
Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesindeki bir anaokulunda erkek öğretmen sayısı kadın öğretmenleri geçince okul adeta ’babaokulu’na dönüştü.