Anaokulu Öğrencileri Deprem ve Yangın Eğitimi Aldılar

Anaokulu Öğrencileri Deprem ve Yangın Eğitimi Aldılar

Çocuklara itfaiyeyi sevdirme, yangın ve deprem konusunda bilinçlendirerek eğitmek amacıyla okullardaki tatbikatlarını sürdüren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, Zübeyde Hanım Anaokulu'nda yangın ve deprem eğitimi düzenledi.

İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Amirliği tarafından 3-6 yaş grubu anaokulu öğrencilerine; yangın ve deprem gibi felaketlere karşı neler yapılacağı konusunda bilgiler verildi.

Sınıflarda düzenlenen seminerin ardından, bahçede gerçekleştirilen tatbikat ile öğrencilere yapmaları gerekenler uygulamalı olarak gösterildi. Deprem sırasında uygulanacak hayat üçgeni pozisyonu, minik öğrencilere öğretilerek depremden kendilerini nasıl koruyabilecekleri uygulamalı olarak anlatıldı. Ayrıca tatbikata görev alan öğrenciler, yapılması gerekenlerin aslında ne kadar pratik işlemler olduğunu arkadaşlarına gösterdi. İtfaiye Eğitim Amiri Mustafa Kodlar, "Deprem öldürmez sağlam yapılmayan yapılar öldürür" diyerek, "Ülkemizin ve şehrimizin bir deprem bölgesi olduğunu ve depremle yaşamayı öğrenmek için depremden önce yaşadığımız binaların depreme dayanıklı olup olmadığını araştırmamız gerekiyor ve her evde basit bir deprem tatbikatı yapılması gerek" dedi.

Koldar, “Yaşadığımız ortamlarda bulunan eşyaların sabitlenmesi gerektiğini uygulamalı olarak anlatarak, deprem esnasında yapacağımız doğru hareketler ile hayatta kalmayı başarabiliriz” diye konuştu.

İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından, deprem eğitimi Sonrası küçük çocukların meydana gelebilecek yangın anında neler yapacakları ve nasıl davranacakları görsel olarak anlatıldı.

İtfaiye Daire Başkanı Ömer Yalım da, tüm vatandaşları ve öğrenci velilerini uyararak, “Çocuklarımız bizim geleceğimizdir ve geleceğimize sahip çıkarak lütfen küçük çocuklarımızı evde yalnız bırakmayalım” dedi.

"Son yıllarda meydana gelen yangınlarda birçok çocuğumuz yanarak veya dumandan boğularak hayatını kaybetmiştir"! diyen Yalım, “Evde yalnız bırakılan çocuklarımız ateşle veya elektrikli cihazlarla oynayarak yangın çıkarıyor ve korkarak yatak altına, dolap içine ve küçük odalara saklanarak alevlerin ve dumanların içinde kalarak hayatını kaybediyor” diye konuştu.

Yalım, daha Sonra karbonmonoksit (soba) zehirlenmeleri hakkında vatandaşları bilgilendirerek, zehirlenme olaylarının önüne geçebilmek için Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Asım Güzelbey'in talimatı ile çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti.

İtfaiye ekipleri küçük öğrencilere, balon ve eğitici broşürler dağıttı.

Öğrenciler ve vatandaşlar başta Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey olmak üzere, İtfaiye Daire Başkanı Ömer Yalım'a ve tüm itfaiye çalışanlarına teşekkür ederek böyle eğitim ve tatbikatların devamını istediklerini belirttiler .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile