Anaokulu Öğrencilerine Deprem ve Yangın Eğitimi Verildi

Anaokulu Öğrencilerine Deprem ve Yangın Eğitimi Verildi

Çocuklara itfaiyeyi sevdirmek, onları yangın ve deprem konusunda bilinçlendirerek eğitmek amacıyla tatbikatlarını sürdüren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Zübeyde Hanım Anaokulu’nda yangın ve deprem eğitimi düzenledi.

İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Amirliği tarafından 3-6 yaş grubu anaokulu öğrencilerine; yangın ve deprem gibi felaketlere karşı neler yapılacağı konusunda bilgiler verildi.

Sınıflarda düzenlenen seminerin ardından, bahçede gerçekleştirilen tatbikat ile öğrencilere yapmaları gerekenler uygulamalı gösterildi. Deprem sırasında uygulanacak hayat üçgeni pozisyonu, minik öğrencilere öğretilerek depremden kendilerini nasıl koruyabilecekleri anlatıldı. Ayrıca tatbikata görev alan öğrenciler, yapılması gerekenlerin aslında ne kadar pratik işlemler olduğunu arkadaşlarına gösterdi.İtfaiye Eğitim Amiri Mustafa Kodlar, “Deprem öldürmez sağlam yapılmayan yapılar öldürür, diyerek, ülkemizin ve şehrimizin bir deprem bölgesi olduğunu bilmeliyiz. Depremle yaşamayı öğrenmek için depremden önce yaşadığımız binaların depreme dayanıklı olup olmadığını araştırmalıyız. Her evde basit de olsa bir deprem tatbikatı yapmalıyız.” dedi.

KÜÇÜK ÇOCUKLARI EVDE YALNIZ BIRAKMAYIN
İtfaiye Daire Başkanı Ömer Yalım, tüm vatandaşları ve öğrenci velilerini uyararak, “Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Geleceğimize sahip çıkarak lütfen küçük çocuklarımızı evde yalnız bırakmayalım.” dedi.

“Son yıllarda meydana gelen yangınlarda birçok çocuğumuz yanarak veya dumandan boğularak hayatını kaybetmiştir” diyen Yalım, “Evde yalnız bırakılan çocuklarımız ateşle veya elektrikli cihazlarla oynayarak yangın çıkarıyor ve korkarak yatak altına, dolap içine ve küçük odalara saklanarak alevlerin ve dumanların içinde kalarak hayatını kaybediyor.” şeklinde konuştu.

İtfaiye ekipleri küçük öğrencilere, balon ve eğitici broşürler dağıttı.

Öğrenciler ve vatandaşlar başta Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey olmak üzere, İtfaiye Daire Başkanı Ömer Yalım’a ve tüm itfaiye çalışanlarına teşekkür ederek böyle eğitim ve tatbikatların devamını istediklerini belirttiler .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile