Anaokulunda çocuğu olanların aidatları, sadece ana sınıfları için kullanılacak

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, anaokulu ve ana sınıfında çocuğu bulunan velilerden alınan aidatların, sadece anaokulu ve ana sınıflarının ihtiyaçl

  Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu , anaokulu ve ana sınıfında çocuğu bulunan velilerden alınan aidatların , sadece anaokulu ve ana sınıflarının ihtiyaçlarında kullanılmasını istedi .

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu imzasıyla valiliklere gönderilen genelgede ; okul öncesi eğitimde okullaşma oranının , Bakanlığın 2010-2014 Stratejik Planı ' nda yüzde 70 ' in üzerine çıkartılmasının hedeflendiği hatırlatıldı .

Genelgede , bu hedefe ulaşılabilmesi için fiziki durumları uygun olan örgün ve yaygın eğitim kurumları bünyesinde ana sınıfı açılması ; okul öncesi eğitimde çağ nüfusu da dikkate alınarak daha fazla çocuğun bu eğitimden yararlandırılması amacıyla fiziki mekanı uygun kapalı köy ilköğretim okullarının onarımının yapılarak , ana okulu/ ana sınıfına dönüştürülmesi istendi .

Belediyeler , Özel İdareler , hayırsever vatandaşlar ve müteşebbislerin resmi okul öncesi eğitim kurumu açmaları ve bu kurumlara yardımda bulunmalarının teşvik edilmesi gerektiği kaydedildi .

Ana okulunda ve ana sınıfında çocuğu bulunan velilerden alınan aidatların , sadece anaokulu ve ana sınıflarının ihtiyaçları için kullanılması gerektiği vurgulandı .

Okul öncesi eğitim kurumlarında ücret karşılığı çalıştırılacak sözleşmeli personelin adli sicil kaydının istenmesi , adli sicil kaydı bilgilerine ulaşılmadan hiçbir personelin göreve başlatılmaması gerektiği belirtildi .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile