Anaokulunun Ismini Çocuklar Belirleyecek

Anaokulunun Ismini Çocuklar Belirleyecek

Bayrakli Belediyesinin "Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti" vizyonu ile kurdugu çocuk meclisi çalismalarini sürdürüyor. Meclisin 4 yas grubu olan Ayda Bebek Anaokulu ögrencileri bir araya gelerek Postacilar’da açilacak üçüncü anaokulunun ismini ve brans dersleri disindaki derslere katilim konularini tartisti. Baskan Serdar Sandal, “Gelecege yön verecek aydinlik, demokratik ve katilimci bireyler yetistiriyoruz. Çocuklarimizin ve gençlerimizin istedigi Bayrakli’yi birlikte kuracagiz” dedi.

"Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti" vizyonu dogrultusunda örnek projeleriyle fark olusturan Bayrakli Belediyesinde Çocuk Meclisinin 4 yas grubu toplandi. Ayda Bebek Anaokulu ögrencilerinden olusan meclis üyelerinin ilk gündemi, Çamkiran Ayda Bebek Anaokulu ve 75’inci Yil Mahallesi’ndeki Elif Bebek Anaokulu’nun ardindan Postacilar Mahallesi’nde açilacak üçüncü anaokulunun ismi oldu. 150 ögrenci kapasiteli okul için tüm çocuklarin önerileri tek tek ele alindi. Oylama ile belirlenen 3 önerinin tüm çocuklarin katilacagi okul genel meclisine iletilmesi kararlastirildi. Meclisin ikinci gündeminde ise çocuklarin ögrenme alanini sinifla sinirlandirmayan atölye sisteminde kullanilmak üzere tasarlanacak ‘çikis biletleri’ konusu ele alindi. Maddenin kararlastirilmasiyla böylece çocuklar, normal derslerin disinda ilgi duyduklari atölye derslerine de katilabilecek.

“Tüm çocuklarimizi kutluyorum”

Bayrakli Belediye Baskani Serdar Sandal, “Bu kenti çocuklarimiz, gençlerimiz ve tüm yurttaslarimizla beraber yönetiyoruz. Onlarin düsünceleri, hayalleri, fikirleri bize isik tutuyor. Yollarimizda, parklarimizda, caddelerimizde, sporda-saglikta, kültürde-sanatta çocuklarimizin istedigi her alanda üzerimize düseni her zaman yapmaya devam edecegiz. Gelecegin Bayrakli’sini el birligiyle kurarak yeni nesillere daha güzel bir Bayrakli birakacagiz. Bu dogrultuda bir araya gelen, düsünen, üreten ve fikirlerini, hayallerini paylasan tüm çocuklarimizi kutluyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile