ANASİAD ’dan AK Parti İl Başkanı Yalçın’a Ziyaret

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, “Marmara Depremi’nde 45 saniyede milli gelirimizin yüzde 20’sini kaybettik.

En iyi yetişmiş insanlarımız bu depremde öldü. Bu can kaybı parayla ölçülemez. Bu bakımdan kentsel dönüşüm konusu önemli ve çok ciddi bir iş” dedi.

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın’a il kongresi Sonrası kutlama ziyaretleri sürüyor. Sedat Yalçın, ANASİAD Genel Başkanı Eyüp Kutlucan ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti. Yalçın, “Kongre Sonrası somut siyaset adımları atmaya çalışıyoruz. Bunun ilk adımı olarak 7 komisyon kurduk. Bu komisyonlarda konusunun uzmanları ile çalışıyoruz. Ayrıca problemi tanımlayacak şekilde komisyonların adını koyduk. Bu komisyonlardan güzel şeyler çıkacağına inanıyorum” dedi.

Bursa’nın gündeminde Son dönemde kentsel dönüşüm bulunduğunu hatırlatan Yalçın, şöyle devam etti: “Kentsel dönüşüme hep beraber çalışmamız gerekiyor. Sadece bir inşaat faaliyeti kesinlikle değil… Toplumsal dönüşümü de yapacak bir çalışma olacak. Bu çalışma 15-20 yıl sürebilir. Bunun kavgasını baştan yapalım ki Sonradan üzülmeyelim. Batıdaki örnekleri inceliyoruz. Orada bu işi yaparken uzun süre halkla konuşmuşlar ve sivil toplum örgütleri öncü rol almışlar. Ayrıca kentsel dönüşümü gerçekleştirirken insanların hayat hikâyelerini bir anda Sonlandırmamalıyız. O mahallelerdeki kültürü yeni yapacağımız sisteme adapte etmeliyiz. Bunu hep beraber anlatmamız lazım.”

“KENTSEL DÖNÜŞÜM CİDDİ BİR İŞ”

Kentsel dönüşümün planlı ve kontrollü yapılması gerektiğini yineleyen AK Parti İl Başkanı Yalçın, 17 Ağustos Depremi’nden örnek verdi. Yalçın, “Marmara Depremi’nde 45 saniyede milli gelirimizin yüzde 20’sini kaybettik. En iyi biçimde yetişmiş insanlarımız bu depremde hayatını kaybetti. Bu can kaybı parayla ölçülemez. Bu nedenle kentsel dönüşüm konusu çok önemli ve ciddi bir iş” şeklinde konuştu.

Yeni yürürlüğe giren Türk Ticaret Kanunu (TTK) hakkında da ANASİAD üyelerine bilgi veren AK Parti Bursa İl Başkanı Yalçın, yasayla yeni bir alış veriş düzeni sağlanacağını kaydetti.

Günümüzde korkuya dayalı ticaretin yerinin kalmadığına vurgu yapan Yalçın, yeni TTK sayesinde daha itibarlı ve güven ortamında ticaret yapılacağını ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile