Anayasa Değişiklik Pakedi Tartışmaları

AK Parti Manisa İl Başkanı Abdurrahim Arslan, anayasa değişikliğine halkın yüzde 60'ının olumlu baktığını öne sürerek, "Halkımız çözüme destek vermeyenleri seçimde sandığa gömecektir." dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Manisa İl Başkanı Abdurrahim Arslan, Türkiye'nin gelişmekte olan bir ülke olduğundan sosyal ve toplumsal konuların gündemdeki yerini koruduğunu ifade ederek, "Bununla beraber bu konular üzerinde tartışmaların yaşanmasını doğal karşılamak gerektiğine inanıyorum. Şayet demokrasi ve özgürlükler tam anlamıyla yerleştiğinde, bu tartışmalar da hayatın normal akışı içinde yerini Türkiye'nin önemli ve öncelikli sorunlarına terk edecektir. Bu süreç, bütün gelişmiş ülkelerde yaşanmıştır. Bizde de yaşanacaktır. AK Parti aleyhinde konuşan siyasilere bakarak kimsenin karamsarlığa, ümitsizliğe düşmesine gerek yok. Muhalefet liderleri ve karamsarlıktan medet uman, karamsar tablo üstatlarına bakmak yerine, halkımıza, Başbakan ve AK Parti tarafından yürütülen demokratikleşme, sivil anayasa, kalkınma ve çağdaşlaşma, hamlelerine odaklanmalarına tavsiye ederim.
Bu meselelerin cılız iktidarların veya, koalisyonların altında kalkacağı meseleler değildir, güçlü iktidarların cesur liderlerin ve geniş halk yığınlarının ortak dil, tek ses olması ve başarıya inanması gerekmektedir. Küçük ve dar düşünen muhalefet partileri sorunun çözümü için, iktidar oldukları dönemlerde tavır alsalardı bu kadar bu sorunlar yumağı büyümezdi. İktidarlar sadece meclisteki çoğunluğuna dayalı bir güçle değil, duruşundaki kararlılığın potansiyele dönüşümü ilede ünlenirler." dedi.
AK Parti'nin bu azim ve kararlılığın en güçlü temsilcisi olduğunu savunan Arslan, Türk halkının anayasa değişikliğine her zaman sıcak baktığını öne sürdü. Arslan şöyle devam etti: "Yapılan kamuoyu araştırmaları ortadadır. Demokratikleşmeye 'istemezuk, sivil anayasaya istemezuk' mantığını güdenler, basit siyasi entrikalarla, yalanlar ve iftiralarla seçmenin yanıltacağını sananlar, avuçlarını yalayacaklardır. Kamuoyu araştırmalarında anayasa değişikliği için yüzde 60'ların üzerinde 'Evet' oyu çıkacağı tahmin ediliyor. Sözde sol denilen CHP solunun dışındaki gerçek solda bu değişikliğe evet diyeceğini deklare ediyor olduğunu varsayarak bu evetler yüzde 70'in altına inmeyeceği kuvvetle tahmin ediliyor. Okumadan incelemeden 'AK Parti kendi yargısını' kuruyor, kendini kurtarmaya çalışıyor' gibi, basit ve mesnetsiz iddiaların arkasına sığınıp, halkı yanıltmak gibi gaflete düşenlerin, gereken tokadı halkımızdan yiyecekleri doğrultusunda hiçbir kuşkumuz yoktur. Bu sürecin selametine ne CHP'nin ne de MHP'nin tutumuna bağlı olduğu herkesçe görülmüştür."
CHP ve MHP'nin "fakir fukaralık" edebiyatı yaparak siyasi hayatlarını idame ettirmeye çalıştıklarını iddi eden Başkan Arslan, "O nedenle fakirlik ve fukaralığın bitmesini istemezler. Şöyle bir geriye baksınlar, ne yaptıklarını ve ne söylemek istediğimizi anlarlar. Halkımız çözüme destek vermeyenleri seçimde sandığa gömecektir." dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile