Tarafa konuşan CHP'li Eşref Erdem'in anlatımları, partide homojen bir görünüm olmadığını gösteriyor. Değişiklik paketinin topyekun reddinin, CHP'yi sıkıntıya sokacağı görüşü hakim. Ankara Milletvekili Eşref Erdem'in "Değişiklik önerisine başından karşı olmak, yıllardır değişmesini istediğimiz bir Anayasa söz konusu olduğu için çok da doğru bir tavır değil" şeklindeki sözleri de parti içerisindeki hareketliliği doğrular nitelikte.
DİRENMENİN ANLAMI YOK
Anayasa paketindeki eksikliklere dikkat çeken Erdem, şöyle konuştu: "Elbette eleştirdiğim noktalar var. Ancak paket üzerinde çalışmalar sürüyor. Eğer yıllardır arzu ettiğimiz bir takım değişikler gerçekleşecekse direnmenin de bir anlamı yok. CHP, sürece daha rahat bir şekilde katkıda bulunmalı, hükümetten aynı düştüğü noktalan dile getirerek değişime katkı sağlamalı. Paket için hangi yönde oy kullanacağıma, gelişmelere göre karar vereceğim." MHP'den görüştüğümüz milletvekilleri ise, partinin çelik disiplinine uygun olarak Bahçeli'nin görüşlerini tekrarladı. MHP'li bir vekil, tasarının maddeler halinde onaylanması yöntemine soğuk bakmadıklarım söyledi. MHP'de karşı çıkan ya da 'evet' oyu vereceklerini dile getiren vekillerin ortaklaştıklan nokta; paketin referanduma gideceği ve halk tarafından onaylanacağı yönünde.
Bağımsız milletvekili Kamer Genç de muhalefet partilerinden pakete 'evet' oyu çıkma olasılığını dile getirirken, DSP'den ayrılan İzmir Bağımsız Milletvekili Recai Birgün ise, "Maddeleri tek tek incelemedim fakat mecliste gündeme gelişini inceleyip ve konuyla ilgili uzman görüşlerinden yararlanıp oyumu kullanacağım" dedi.
Anayasa değişiklik paketine CHP'li vekilden destek
Deniz Baykal ve Devlet Bahçeli tarafından tepkiyle karşılanan Anayasa değişiklik paketine, muhalefet partilerinin kimi milletvekilleri sıcak bakıyor.