Kamu-Sen Erzurum İl Temsilcisi K. Müfit Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, 14 Mart 2014 tarih ve 28941 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6528 sayılı kanun ile Milli Eğitim Temel Kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde yapılan değişikliklerin, anayasada yer alan hukuk devleti ilkesi ve hakkaniyet anlayışı ile bağdaşmadığını bildirdi.
Bayraktar, açıklamasında, şunlara yer verdi:
"Bu Milli Eğitim Bakanlığında adeta ciddi bir yönetici ve öğretmen kıyımı yaşanmasına sebep oluyor ve önümüzdeki süreçte de daha büyük sıkıntılara zemin hazırlıyor. Hayata geçirilen yeni düzenlemeyle, öncelikle 4 yılını dolduran okul yöneticileri değerlendirmeye alınıyordu. 100 tam puan üzerinden 75 ve üzeri alanların görev sürelerinin uzatıldı. Baraj altında kalanlar ise yöneticilik görevleri sonlandırılarak öğretmenliğe döndü. 100 puanın 40 puanı yöneticilerinin okuldaki mesai arkadaşları, veli ve öğrenci temsilcileri tarafından, 60 puanı ise Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri tarafından veriliyor. Dolayısıyla bu süreç hukuka aykırı. Anayasa Mahkemesi'nin bu kanun hakkında vereceği kararla, hukuksuzluğa bir an önce 'dur' demesi, eğitim camiası tarafından sabırsızlıkla bekleniyor."
Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç'a 2 Bin 400 Mektup
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve yüksek mahkeme üyelerine, Erzurum'da Türk Eğitim-Sen üyelerince 2 bin 400 mektup gönderildi.