'Anayasa Mahkemesi Yanlış Kararlar Verdi'

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın'da merkeze bağlı köylerde referandum çalışması yaptı

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın'da merkeze bağlı köylerde referandum çalışması yaptı. Milletvekili Tunç, anayasa değişikliğinin boykot edilmesini isteyenlerin referandumda "Evet" çıkmasından korktuğunu belirtti.
AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, AK Parti Bartın İl Başkanı Yakup Ulupınar ve bazı teşkilat mensuplarıyla birlikte Bartın merkez ilçeye bağlı Esenyurt ve Çeştepe köylerini ziyaret ederek, köylülerle anayasa değişikliği hakkında sohbet etti. Esenyurt ve Çeştepe köylerinde köylülerle bir araya gelen Milletvekili Tunç, anayasa değişikliğinin getirdiği yenilikleri anlattı. Milletvekili Tunç, "Temel hak ve özgürlükleri genişleten 24 maddeye muhalefetin bir itirazının yok. Onlar yargı ile ilgili iki maddeye itiraz ettiler. İki madde ile de yargının tarafsızlığı sağlandı. Anayasa Mahkemesi hukukun dışına çıkarak, siyasi ve ideolojik kararlar verdi ve bir çok konuda halkın mağduriyetine neden oldu. Doktorların tam gün çalışması ile ilgili yasanın iptali, belediyelerin fakir öğrencilere bur vermesinin iptali, kız öğrencilerin üniversiteye başörtülü olarak gitmelerinin engellenmesi, Cumhurbaşkanlığı seçiminin iptali gibi bir çok yanlış karara imza atıldı. Anayasa değişikliği ile Anayasa Mahkemesi hukuka göre karar verecek bir yapıya kavuşturuldu" dedi.
AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, terör örgütü PKK'nın anayasa değişikliğinden rahatsız olduğunu belirterek, "Kürt kökenli vatandaşlarımızın 'Evet' oyu vermelerinin önüne geçmek için halkı boykota çağırmaktadırlar. Anayasa değişikliği terörün işine gelmemektedir, halkımız bu boykot çağrılarına aldırış etmeden ülkemizin geleceği için sandık başına gidecek ve 'Evet' oyu verecektir" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile