Anayasa paketi nasıl geçer

Anayasa paketi nasıl geçer

Anayasa Paketi değişikliği için hesaplamalar çoktan başladı. Başkentte iki olasılığın üzerinde duruluyor. İlk olasılığa göre referanduma gerek kalmayabilir. Ancak ikinci olasılık gerçekleşecek olursa AK Parti'yi sıkıntılı günler bekliyor.

AK Parti 7 fire verirse referanduma dahi gidemiyor. Ancak yüzde 10 baraj kozu kullanılırsa DSP, BDP ve bağımsızların vereceği destekle paketin geçmesi kesin gibi gözüküyor.

Bu iki durumun haricindeki en yüksek olasılık ise paketin 330–367 aralığında oy alıp referanduma gidilmesi.

Paketin açıklanmasının ardından şimdiden referandum gözüktü gibi. Fakat başka senaryolar da ses getiriyor. Bunlardan birincisi AK Parti içerisindeki muhalif bazı isimlerin hayır oyu kullanması.

MUHALİF RİSKİ
Hatırlanacağı gibi en son gensoru önergesinde AK Partili Zekai Özcan, 'evet' oyu vermişti. Özcan'ın partideki tek muhalif de değil. Muhaliflerin sayısı 7 olursa, CHP, MHP ve BDP den de destek gelmezse evet oyları 330’un altında kalacak gibi gözüküyor.

BARAJ DÜŞERSE PAKET GEÇER

İkinci bir olasılık ise barajın düşürülmesi. Bu durumda BDP. DSP ve bağımsızlar pakete destek verir ve sorunsuz olarak Anayasa’da yapılan değişiklikler kabul edilir.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile