''Anestezi Sempozyumu''

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi'nce Abant'ta ''Anestezi Sempozyumu'' düzenlendi.

AİBÜ Tıp Fakültesi, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı'nca bir otelde düzenlenen sempozyuma 35 ilden 200'ü aşkın uzman katıldı.

Sempozyumun açılışında konuşan AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, tıp camiası ve anestezi alanının duayen bilim adamlarının biraraya geldiğini belirterek, AİBÜ'nün Türkiye'nin en hızlı büyüyen ve gelişen üniversitesi olduğunu vurguladı.

Bilimsel çalışmalarda üniversitenin ulusal ve uluslararası alanda sıkça anılmaya başladığını ifade eden Coşkun, ''Tıp fakültemiz yeni bir fakülte olmasına rağmen Tıpta Uzmanlık Sınavı'nda başarı oranımız yüzde 50 düzeyinde. Yine uluslararası bir ölçüme göre, Tıp Fakültesi Anestezi Anabilim Dalı'nda 'Hemodinamik' konusunda üniversitemiz dünyada 5. sırada yer almaktadır'' dedi.

Sempozyumun başarılı geçmesi ve tıp camiasına hayırlı olmasını dileyen Coşkun, organizasyonda emeği geçenleri tebrik etti.

AİBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Koçoğlu ise yıllarca hayalini kurduğu organizasyonu gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, ''Üniversitemizin kuruluşunun 20. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiğimiz sempozyuma destek veren sayın rektörümüz başta olmak üzere, herkese teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

7 oturumun yapıldığı sempozyumda, anestezi ve dünyadaki gelişmeler değerlendirildi.

Muhabir: Emin Gürbüz

Yayıncı: Kemal Kaymak
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile