Ani Harabeleri'nin Surlarının Minyatürünün Yapımı 3 Ayda Tamamlandı

Ani Harabeleri'nin Surlarının Minyatürünün Yapımı 3 Ayda Tamamlandı

Kars Valiliği girişinde sergilenmek üzere Vali Ahmet Kara, tarafından çoban heykeltıraş Metin Doğrukartal'a yaptırılan tarihi Ani Harabeleri'nin surlarının yapımı tamamlandı.

Kars'ın tarihi yerlerinin minyatürünü yapan çoban heykeltıraş Metin Doğrukartal, Vali Ahmet Kara'nın talimatlarıyla 3 ay önce yapımına başlanan Ani Harabeleri'nin surları bitirildi. Son rötuşları yapılan surlar yakında Valilik girişinde yerini alacak.
Çoban heykeltıraş Metin Doğrukartal tarafından 9,5 metre boyunda yapılan Ani Harabeleri'nin surları yıkılan kısımlarının da yıkılmadan önceki durumu dikkate alınarak gerçeğine uygun olarak yapıldı.
Heykeltıraş Metin Doğrukartal, Ani Harabeleri'nin surlarının yapımının 3 ay sürdüğünü söyledi. Doğrukartal, "Suraların yapımına başlamadan önce birkaç kez Ani'ye gittim. Orada surları inceledim. Onları beynime kaydettim. Ani harabelerinin surlarının yıkılmadan önceki halini kafamda tasarladım. Bir çok resme baktım. Ve daha sonra surlarının yapımına başladım. 9,5 metre boyunda olan surları gerçeğine uygun, yıkılmadan önceki halini göz önüne alarak yaptım. Surların gerçeğiyle bire bir aynı olması için önceden yıkılan yerlerin onarılmış kısımlarını da aynı şekilde renklerine kadar aynı olarak yaptım. Baya zamanımı aldı. Ama çok güzel oldu" dedi.
VALİ AHMET KARA TARİHİ DEĞERLERE SAHİP ÇIKIYOR
Çoban heykeltıraş Metin Doğrukartal, Vali Ahmet Kara'nın kars'ın tarihi dokusuna çok önem verdiğini belirtti.
Doğrukartal; "Vali Ahmet Kara, Kars'ın tarihi yerlerine çok önem veriyor. Her fırsatta tarihi değerleri öne çıkartıyor. Valilik girişine Kars'ın minyatürlerini yaptırarak yerleştirdi. Valiliği ziyaret eden devlet büyüklerimiz burada Kars'ı gezmeden görebiliyor. Daha önce yaptığım tarihi yerlerin minyatürleri şuan Valilik girişinde yerini almış durumda. Ani Harabeleri'nin surlarının yapımı da tamamlandı. Şuan boyasını yapıyor. Kısa sürede surlarda valilik girişinde yerini alacaktır" diye konuştu.
Çoban Heykeltıraş Metin Doğrukartal, daha önce Kars Kalesi, tarihi Taş Köprü, Hamamların minyatürlerini yapmıştı.
Ani Harabeleri'nin surlarının yapımı 3 ay sürdü. 9,5 metre boyunda olan surların boyası yapılıyor. Surlar boyasının kurumasıyla birlikte valilik girişinde yerini alacak.
Çoban heykeltıraş Metin Doğrukartal'ın yaptığı minyatürler Namık Kemal Kültür Evi'nin karşısında bulunan tarihi hamamda sergileniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile