Aniz Yakmak Topragin Fiziksel, Biyolojik Ve Kimyasal Yapisini Bozuyor

Aniz Yakmak Topragin Fiziksel, Biyolojik Ve Kimyasal Yapisini Bozuyor

Çorum Il Tarim ve Orman Müdürü Hayrullah Göktekin, aniz yakmanin zararlari hakkinda çiftçilere uyarida bulundu.

Il Müdürü Hayrullah Göktekin, “Ülkemizin birçok bölgesinde oldugu gibi ilimizde de özellikle mayis-ekim aylari arasinda meydana gelen aniz yanginlari, tarimsal üretimin ana kaynagi olan topragin fiziksel, biyolojik ve kimyasal yapisini bozmakla birlikte yerlesim yeri yanginlarina, orman alanlarimizin yanmasina, çevre ve hava kirliligine sebep olmaktadir. Güvenli gidaya ulasmanin ve dolayisi ile tarimin ehemmiyetini son yillarda daha iyi anladik. Bu sebeple gelecek nesillere birakabilecegimiz en kiymetli miras süphesiz ki topraktir. Aniz yakarak geçim kaynaginiz olan topragi fakirlestirip çocuklarimizin gelecegini karartmayin” dedi.

Üreticilere ve vatandaslara uyarida bulunarak orman yanginlarina dikkat çeken Il Müdürü Göktekin, orman yanginlarinin büyük zararlara yol açtigini, can ve mal kaybina neden oldugunu belirtti.

Vatandaslarin ormanlik alanlarda sigara içmemesi, cam parçalarini etrafa atmamalari, ates yakmaktan kaçinmalari ve herhangi bir yangin durumunda en kisa sürede ilgili kurumlara haber vermeleri gerektigini ifade etti.

Göktekin, Çorum Il Tarim ve Orman Müdürlügü olarak “Aniz Yakma, Gelecegini Karartma” sloganiyla yola çikarak, aniz yakilmamasi, ormanlik alanlarda sigara izmaritlerinin yol kenarlarina atilmamasi, cam parçalarinin etrafa atilmamasi, ormanlik alanlarda ates yakilmamasi hakkinda üreticileri ve vatandaslari yapilan toplantilarla, sosyal medya araciligi ile ve medya mensuplari araciligi ile her platformda bilgilendirmeye devam edeceklerini dile getirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile