Ankara-Beypazarı duble yolunu açan Yıldırım: 12 Eylül'de tıkanan adalet yollarını açtınız

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara'yı, Beypazarı'nı, Ayaş'ı sevenlerin bugüne kadar hiçbir şey yapmadığını söyledi. Sevgilerini, yolları yaparak

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara'yı, Beypazarı'nı, Ayaş'ı sevenlerin bugüne kadar hiçbir şey yapmadığını söyledi. Sevgilerini, yolları yaparak gösterdiklerini ifade eden Yıldırım, sadece yol değil gönülleri de yaptıklarını ifade etti.

Ankara-Beypazarı arası duble yolun açılışı için düzenlenen törene Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ankara Valisi Alaattin Yüksel, Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende bir konuşma yapan Bakan Yıldırım; ikinci hızlı tren hattını da yapacaklarını ifade ederek, 80 yılda 66 kilometre yol yapıldığını belirtti. Onların 80 yılda yaptıklarını kendilerinin Ankara-Beypazarı arasını bölünmüş yol yaparak onları geçtiklerini anlatan Yıldırım, Başbakanın, Türkiye'nin her yerine yol yapacağını söylediğinde bazılarının buna güldüğünü belirtti. Yıldırım, 7.5 yılda 13 bin 100 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını, yolları bölüp, hayatları birleştirdiklerini kaydetti. Bu bölünmüş yolların bir yıllık karının 6.5 katrilyon olduğunu dile getiren Yıldırım, kendilerinin yollara şimdiye kadar 40 katrilyon haracadıklarını ifade etti.

Kazalarda ölen insan sayısında yüzde 60'a varan azalma olduğunu vurgulayan Yıldırım, bunun her şeye değeceğini söyledi. Ankara-Beypazarı bölünmüş yolunu Adapazarı Akyazı'ya kadar uzatacakları müjdesini de veren Yıldırım, tek dertlerinin vatandaşın yaşam kalitesini yükseltmek olduğunu vurguladı. Türkiye'yi bilişimde, iletişimde Afrika seviyesinden Avrupa'da beşinci sıraya yükselttiklerini anlatan Yıldırım, 2023 yılında Türkiye'nin muasır medeniyetler seviyesine ulaşacaksa mutlaka otoyolları, bölünmüş yollarıyla, hızlı trenleriyle yol alacağını ve bunu kendilerinin yapacağını söyledi.

"Siz 12 Eylül'de tıkanan adalet yollarını, demokrasinin yolunu açtınız." diyen Yıldırım, bu yolları yapmanın da kendi işleri olduğunu belirterek, "Ülkenin ne ihtiyacı varsa bunları yapmak bizim işimiz." diye konuştu.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay ise Kurban Bayramı öncesi bu yolun açılmasını istedikleri belirterek, çalışanları sıkıştırdıklarını kaydetti. Halk oylamasında Ankara ve Beypazarı'nın verdiği destekten dolayı teşekkür eden Atalay, yüzde 55 üzerinde bir destek verildiğini hatırlattı. Beypazarı'nın yüzde 70'lere varan bir destek verdiğini vurgulayan Atalay, duble yolun hayırlı olmasını diledi ve Kurban Bayramı'nı kutladı.

Konuşmaların ardından Ankara Valisi Alaattin Yüksel, Bakan Atalay ve Yıldırım'a birer plaket takdim etti. Daha sonra Bakanlar, birlikte Ankara-Beypazarı duble yolunun açılışını yaptı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile