Ankara Büyüksehir Belediyesi, Kültür Varliklarinin Korunmasi Için Harekete Geçti

Ankara Büyüksehir Belediyesi, Kültür Varliklarinin Korunmasi Için Harekete Geçti

Ankara Büyüksehir Belediyesi ile Ankara Haci Bayram Veli Üniversitesi arasinda “Kültür Varliklarinin Korunmasi, Arastirilmasi ve Egitimi” konulu is birligi protokolü imzalandi.

Ankara Büyüksehir Belediyesi, kültür varliklarinin korunmasi, gelecek kusaklara daha saglikli bir sekilde aktarilmasi amaciyla Ankara Haci Bayram Veli Üniversitesi ile “Kültür Varliklarinin Korunmasi, Arastirilmasi ve Egitimi” ile ilgili is birligi protokolü imzaladi. Kültür ve Tabiat Varliklari Daire Baskani Bekir Ödemis ile Ankara Haci Bayram Veli Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Orhan Kurtoglu tarafindan imzalanan is birligi protokolü kapsaminda “restorasyon, arastirma, egitim ve yayin” faaliyetleri için ortak çalismalar gerçeklestirilecek. Kültür varliklarinin tespiti, kayit altina alinmasi ile panel, sempozyum ve çalistay faaliyetleri için de is birligi yapacak olan her iki kurum, kültür varliklarini koruma ve onarim uygulamalarinda görev alacak personeli belirli uzmanlik alanlarinda egiterek sertifika verecek.

Ankara’nin tarihleri birlestiren bir sehir olduguna dikkat çeken Ankara Haci Bayram Veli Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Orhan Kurtoglu, “Ankara Büyüksehir Belediyesinin bütün birimleriyle is birligine her zaman açigiz. Akademik destek konusunda üniversitemiz bu is birligine son derece sicak bakiyor. Protokol çerçevesinde Büyüksehir Belediyesinde görev yapan arkadaslarin egitimlerini saglamak hususunda da katkilar saglayacagiz” dedi.



Ankara’nin uluslararasi görünürlügü artirilacak

Protokol kapsaminda çalisanlarin egitimini hedeflediklerini belirten Kültür ve Tabiat Varliklari Daire Baskani Bekir Ödemis ise su degerlendirmelerde bulundu:

“Baskanimizin talebi dogrultusunda yaklasik 1 yil önce Haci Bayram Veli Üniversitesi ile birlikte is birligi protokolü çalismasinin startini vermistik. Amacimiz, Ankara’da bize birakilmis tarihi kültürel ve mimari mirasi kentlesmenin getirdigi yogun baskiya karsi korumak. Artik personelimizin alacagi egitimlerle Ankara’da var olan tarihi ve kültürel mirasin korunmasinda uygulamaya yönelik isler yapabilecek nitelikli birer usta haline gelmeleri için çalisacagiz. Ankara’daki ve Türkiye’deki varliklara dair bilincin olusmasi için bunlarin tanitima yönelik katki verecek çalismalar yapip, Ankara’nin uluslararasi görünürlügünü artirmayi hedefliyoruz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile