Ankara Büyüksehir Belediyesi'nden 'Bisiklet' Hamlesi Açiklamasi 'Smart Ankara' Için Tedarik Sözlesmeleri Imzalandi

Ankara Büyüksehir Belediyesi'nden 'Bisiklet' Hamlesi Açiklamasi 'Smart Ankara' Için Tedarik Sözlesmeleri Imzalandi

EGO Genel Müdürlügü, Baskentte sürdürülebilir ulasim planinin olusturulmasi ve sehrin diger ulasim noktalarina entegrasyonunun saglanmasi amaciyla ’Smart Ankara Projesi’ için çalismalarini sürdürüyor.

Avrupa Birligi destekli proje çerçevesinde 408 adet elektrikli bisiklet, 34 adet elektrikli bisiklet sarj istasyonu, 8 adet bisiklet sayaci, otobüsler için 480 adet bisiklet tasima aparati, metro istasyonlarinin bisikletli ulasima uygun hale getirilmesi amaciyla bin 290 metre bisiklet rampasi, 2 adet panelvan araç ve filo yönetim yaziliminin ihale süreci tamamlandi.

Ankara Büyüksehir Belediyesi, Baskentte sürdürülebilir ulasim için çalismalarini sürdürüyor

EGO Genel Müdürlügü, Avrupa Birligi destekli ’Smart Ankara Projesi’ni hayata geçirmek için çalismalarina tüm hiziyla devam ediyor. Ankara’ya temiz, çevre dostu ve saglikli ulasim modu olan elektrikli bisiklet paylasim sistemini kuran EGO Genel Müdürlügü proje çerçevesinde elektrikli bisiklet altyapisinda kullanilacak malzemelerin tedarik sözlesmelerini imzaladi.

Birçok kalemde ihale süreci tamamlandi

Büyüksehir Belediyesi ile Ulastirma ve Altyapi Bakanligi tarafindan, Avrupa Birligi Dis Yardim Sözlesme Usulleri Uygulama Kilavuzu (PRAG) ihalesi kriterlerine göre 408 adet elektrikli bisiklet, 34 adet elektrikli bisiklet sarj istasyonu, 8 adet bisiklet sayaci, otobüsler için 480 adet bisiklet tasima aparati, metro istasyonlarinin bisikletli ulasima uygun hale getirilmesi amaciyla bin 290 metre bisiklet rampasi, 2 adet panelvan araç ve filo yönetim yaziliminin ihale süreci tamamlandi.

Projenin ilk asamasi tamamlanmak üzere

Ankara Büyüksehir Belediyesi EGO Genel Müdürlügü Ulasim Teknolojilere Daire Baskani Bülent Özkan, proje hakkinda su bilgileri verdi:

"Smart Ankara projesi Avrupa Birligi tarafindan desteklenen Ulastirma ve Altyapi Bakanliginin koordinasyonunda yürütülen sürdürebilir ulasim için önemli olan bir proje. Kent hareketliligini ön plana alan ve 5.2 milyon Euro hibe ile desteklenen bir proje. Bu proje 2 bilesenden olusmakta 1. bileseni mal alimi, 2. bileseni ise hizmet alimi. Ilk asama olan mal alim asamasi tamamlanmis, ihalesi sonuçlandirilmistir. Ihale tamamen Avrupa Birliginin kurallari çerçevesinde yapilmistir. Bu proje çerçevesinde mal alimlarinin tamamlanmasi ancak 2023 yilinin ilk çeyreginde sonuçlanmis olacak ve 2023 yilinin basindan itibaren bu bisikletler Ankara’da toplu tasimaya entegre olmus sekilde hizmete baslayacaktir."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile