Ankara Büyüksehir Belediyesi'nin Borç Yapilandirmasinda Son Günler

Ankara Büyüksehir Belediyesi'nin Borç Yapilandirmasinda Son Günler

Ankara Büyüksehir Belediyesi tarafindan 7326 sayili kanun kapsaminda belediyeye borcu olan mükellefler için saglanan yeniden yapilandirma imkani 31 Agustos 2021’de sona erecek.

Ankara Büyüksehir Belediyesi, vergi ve diger konularda borcu olan mükelleflere yapilandirma imkani sagladi. Resmi Gazete’de yayimlanarak yürürlüge giren 7326 sayili “Bazi Alacaklarin Yeniden Yapilandirilmasi Hakkindaki Kanun” kapsaminda mükellefler, 30 Nisan 2021 tarihinden önceki dönemlere ait vergi borçlari ve diger cezalari 31 Agustos 2021 tarihine kadar yapilandirabilecek. Cazip kosullarla yapilandirma imkanindan yararlanmak isteyen mükellefler, “https://yapilandirma.ankara.bel.tr” adresinden online ya da Büyüksehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Baskanligi bankosuna gelerek borçlarini pesin ya da taksitli olarak yapilandirabilecek.

Borç yapilandirmada son bir hafta

Büyüksehir Belediyesine borcu olan ve yapilandirma imkanindan yararlanmak isteyen Baskentli mükellefler, 31 Agustos 2021 tarihine kadar yapilandirma basvurularini “https://yapilandirma.ankara.bel.tr” adresinden online olarak ya da Büyüksehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Baskanligi bankosuna gelerek yapabilecek. Su ve atik su borçlarinin yapilandirilmasi için ise mükelleflerin ASKI Genel Müdürlügüne bizzat basvuru yapmasi gerekirken, vatandaslar ayrica “(0312) 507 14 75, 507 27 49, 507 14 94 ya da 507 27 86” numarali telefonlari arayarak da bilgi alabilecek.

Ödeme seçenekleri ve indirim imkani

Yapilandirilan ve devam eden borçlarin yeniden yapilandirilmasi imkaninin getirildigi kanun kapsaminda borçlara bagli gecikme zamlari ve faizleri de “Yurt Içi Üretici Fiyat Endeksi” (YI-ÜFE) oraninda güncellenecek. Taksitli ödeme seçenegini tercih eden vatandaslar yapilandirdiklari tutarlari 2’ser aylik dönemler ile 6-9-12-18 ay olarak esit taksitler halinde ödeyebilecek. Ilk taksitin zamaninda ödenmesi sartiyla ikinci taksit ödeme süresinde geri kalan taksitlerin tamamini ödeyen mükelleflere YI-ÜFE oraninda hesaplanacak olan tutardan yüzde 50 indirim uygulanacak.

7326 sayili kanun kapsaminda yapilandirma imkani verilen vergi borçlarinin yani sira yapilandirilmasi saglanacak diger borçlar söyle:

- Harcamalara katilim paylari, ecrimisil, idari para cezalari ve bunlara bagli gecikme faizi, gecikme zammi gibi borçlar,

- Kati atik ücreti ve bunlara bagli diger borçlar,

- ASKI’ye ait su, atik su bedeli ve bunlara bagli faiz, gecikme faizi, gecikme zammi borçlari,

- Ilan ve reklam vergisi,

- Eglence vergisi,

- Yangin sigorta vergisi,

- Harçlar,

- Isgal harçlari.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile