Ankara Büyüksehir Belediyesi Ve Haci Bayram Veli Üniversitesi, Baskentin Kültür Varliklarina Birlikte Sahip Çikacak

Ankara Büyüksehir Belediyesi Ve Haci Bayram Veli Üniversitesi, Baskentin Kültür Varliklarina Birlikte Sahip Çikacak

Belediye ve üniversite, sehrin kültür varliklarinin restorasyonu ve arastirilmasi için ortak çalisma konusunda protokol imzaladi.

Ankara Büyüksehir Belediyesi ve Haci Bayram Veli Üniversitesi, Ankara'nin tarihi mirasinin korunmasi amaciyla ortak çalisma yürütecek.

Büyüksehir Belediyesinden yapilan yazili açiklamaya göre, belediye ve üniversite arasinda "Kültür Varliklarinin Korunmasi, Arastirilmasi ve Egitimi" ile ilgili is birligi protokolü imzalandi.

Belediyenin Kültür ve Tabiat Varliklari Daire Baskani Bekir Ödemis ile Ankara Haci Bayram Veli Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Orhan Kurtoglu tarafindan imzalanan protokole göre taraflar restorasyon, arastirma, egitim ve yayin faaliyetleri için ortak çalismalar gerçeklestirecek.

Kültür varliklarinin tespiti, kayit altina alinmasi ile panel, sempozyum ve çalistay faaliyetleri için de is birligi yapacak olan kurumlar, kültür varliklarini korunmasi ve onariminda görev alacak personeli, belirli uzmanlik alanlarinda egiterek sertifikalandiracak.

Açiklamada görüslerine yer verilen Prof. Dr. Kurtoglu, "Ankara Büyüksehir Belediyesinin bütün birimleriyle, is birligine her zaman açigiz. Akademik destek konusunda üniversitemiz, bu is birligine son derece sicak bakiyor. Protokol çerçevesinde Büyüksehir Belediyesinde görev yapan arkadaslarin egitimlerini saglamak hususunda da katkilar saglayacagiz." ifadelerini kullandi.

Üniversitenin Ögretim Üyesi Prof. Dr. Yasar Selçuk Sener ise tarihi eserlerin korunmasi ve yasatilmasi konusunda üniversite olarak üzerlerine düsen sorumlulugu yerine getireceklerini, Büyüksehir Belediyesinin de bu konudaki girisimlerini bildiklerini ve bunlarin takdire sayan oldugunu düsündüklerini belirtti.

- "Ankara'nin uluslararasi görünürlügünü artirmayi hedefliyoruz"

Kültür ve Tabiat Varliklari Daire Baskani Ödemis ise protokol kapsaminda çalisanlarin egitimini hedeflediklerini belirterek, sunlari kaydetti:

"Sayin baskanimizin talebi dogrultusunda yaklasik 1 yil önce Haci Bayram Veli Üniversitesi ile birlikte is birligi protokolü çalismasinin startini vermistik. Ankara'daki ve Türkiye'deki varliklara dair bilincin olusmasi için bunlarin tanitimina yönelik katki verecek çalismalar yapip, Ankara'nin uluslararasi görünürlügünü artirmayi hedefliyoruz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile