Ankara Büyüksehir Belediyesinin Temizlik Filosu Genisliyor

Ankara Büyüksehir Belediyesinin Temizlik Filosu Genisliyor

Ankara Büyüksehir Belediyesi, 10 yeni süpürme araci daha alarak temizlik filosunu güçlendirdi. Temin edilen araçlarla birlikte Kent Estetigi Daire Baskanligi’na ait araç sayisi 217’ye yükselirken, teknolojisi yüksek yeni araçlarla cadde, bulvar ve kaldirim temizliginin daha profesyonel, hizli ve güvenli yapilmasi amaçlaniyor.

Ankara Büyüksehir Belediyesi, tertemiz bir Baskent için araç filosunu her geçen gün güçlendiriyor. Yol temizliginde kullanilmak üzere 10 yeni süpürme aracini daha temizlik filosuna katan Büyüksehir Belediyesi Kent Estetigi Daire Baskanligi, yeni araçlarla Baskent sokaklarinda temizlik çalismalarina basladi.

Yeni temin edilen araçlarla birlikte Kent Estetigi Daire Baskanligi envanterine kayitli resmi araç sayisi 217’ye yükselirken, temizlik filosu hem genisledi hem daha da gençlesti. Temizlik filosunda yer alan 10 araci revize ederek yeni araç vasfina dönüstüren Kent Estetigi Daire Baskanligi’nda envantere kayitli 100 süpürme aracindan 52 tanesi 10 yas ve üzerinde. 2019 yilinda tüm filo içerisinde aktif çalisabilir araç sayisi yüzde 40 oranindayken Kent Estetigi ekiplerinin yaptigi fizibilite çalismalari ile hem yeni araç temini hem de mevcut araçlar içerisinde yenileme yapilmasi için 3 yillik bir plan hazirlandi. Proje kapsaminda ilk yilda 10 adet süpürme araci, 12 adet mini is makinesi, 3 adet çöp kamyonu satin alinirken, ikinci yilda 15 adet süpürme araci satin alinarak mevcut süpürme araçlarindan 10 tanesine de yenileme islemi gerçeklestirildi.

Kent Estetigi Daire Baskanligi tarafindan hazirlanan 3 yillik plan dogrultusunda temizlik filosundaki aktif araç sayisi yüzde 40’lardan yüzde 70’lere yükselirken, üçüncü yilin sonunda bu oranin yüze 90’lara çikarilmasi hedefleniyor.

KDV indirimi ile 4 milyon 990 bin TL tasarruf elde edildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanligi’ndan alinan ‘Yatirim Tesvik Belgesi’ sayesinde de Kent Estetigi Daire Baskanliginin temin ettigi araçlara Katma Deger Vergisi (KDV) istisnasi da uygulandi. Temin edilen toplam 40 araç disinda 10 aracin ise üst yapi ekipmani 27 milyon 723 bin 975 TL’ye mal olurken, Yatirim Tesvik Belgesi kapsaminda Büyüksehir Belediyesine 4 milyon 990 bin 315 TL KDV indirimi uygulandi.

Baskentlilere sunulan hizmet kalitesini artirmayi amaçladiklarini ifade eden Büyüksehir Belediyesi Kent Estetigi Daire Baskani Selami Aktepe, su bilgileri verdi:

“Temizlik insan ve çevre sagligi açisindan çok önemli ve belediyemizin asli görevlilerinden de en önemlisi. Temizlik görevini yaparken kullandigimiz araç ve gereçlerin saglikli çalisabilmesi is yapma kabiliyetimiz açisindan çok daha önemli. Göreve geldigimiz günlerde 100 aracimizin 52 tanesi 10 yil ve üstü araçlardi. Temizlik Isleri Müdürlügümüzün ve teknik personelimizin yaptigi çalismalar neticesinde 3 yillik bir plan hazirlandi. Bu plani adim adim devreye sokuyoruz. 2019 yilinda temizlik araçlarini yüzde 40 kapasiteyle kullaniyorken 3 yillik plan kapsaminda bu orani yüzde 90’lara çikarmayi hedefliyoruz.”

Tek araçta 6 fonksiyon

Daha temiz bir Ankara için 7/24 esasina göre çalisan Kent Estetigi Daire Baskanligi, proje kapsaminda temin edilen 12 adet mini is makinesi sayesinde 6 fonksiyonu tek araçla yerine getirilebiliyor. Yikama, süpürme, kar küreme ve yükleme yapabilen mini is makineleri, temizligin yani sira yükleyici kovasi ve forklift ekipmani sayesinde küçük çapli moloz hafriyati temizligi de yapabiliyor. 8 metreküplük çöp toplama kapasitesine sahip, son teknoloji ve yüksek emisli süpürme gücüne sahip süpürme araçlariyla yol ve kaldirim kenari temizligini sürdüren Büyüksehir Belediyesi Kent Estetigi Daire Baskanligi ekipleri, kentin dört bir tarafinda cadde, bulvar ve meydanlardaki temizlik çalismalarina araliksiz devam ediyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile