Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas; Büyüksehir Belediye Meclisinin ABB, EGO ve ASKI’nin 2023 yili bütçelerinin görüsüldügü birlesiminde pek çok konuda önemli açiklamalarda bulundu.
Göreve geldiklerinde seffaf, sosyal, katilimci ve hesap verebilir bir yönetim vadettiklerini hatirlatarak konusmasina baslayan Yavas, “Yeni bir belediyecilik anlayisini insa ederken betonun yerine adaleti, rantin yerine üretimi, plastigin yerine samimiyeti kullandik. Hizmete en çok oy veren yerden baslamayi degil, en çok ihtiyaci olan yerden baslamayi ilke edindik. 6 milyon Ankaraliyi bir aile olarak kabul ettik. Belediyeler halkin eline el uzatan en yakin devlet kurumlaridir. Iste bu kentte kimse aç ve açikta kalmasin, hiçbir çocuk yataga aç girmesin diye birçok projeyi hayata geçirdik. Çocuguna süt içirerek ve et yedirerek protein almasini saglayan bir annenin umut dolu bakisini, onu evde üsütmeden büyüten bir babanin vakur durusunu en büyük kazanimimiz olarak kabul ettik” diye konustu.
“25 yilda kente kazandirilan yesil alani 5 yilda kazandirmis olacagiz”
Belediye halk içindir anlayisini benimsediklerini belirterek açiklamalarini sürdüren Yavas, sunlari söyledi:
“Çocuk tarama testi, ögrenci abonmani; 918 köy, 57 meydan ve tüm EGO otobüslerinde ücretsiz internet, ögrenci barinma merkezleri; YKS, LGS, KPSS ödemeleri ve SMA testi gibi halkin tam da ihtiyacinin oldugu tüm alanlarda Büyüksehir Belediyesi olarak yanlarinda olduk. Ankara Büyüksehir Belediyesinin bir tane bile teknoloji merkezi yoktu, 3 adet açtik. Bir tane bile kresi yoktu, 18 adet açtik. Tek bir kilometre bisiklet yolu yoktu, 40 kilometre mavi yol yaptik, daha da yapacagiz. Sikça kazalarin oldugu ve insan caninin tehlikeye girdigi bölgelerde 17 adet köprü veya köprülü kavsak ile 10 adet baglanti yolu insa ettik. 40 yesil alani Ankara’miza kazandirdik, yeni yesil alan çalismalarimiz sürüyor. 25 yilda kente kazandirilan yesil alani biz 2023 yili sonuna kadar yapacagimiz açilislarla 5 yilda kazandirmis olacagiz.”
Devam eden ve tamamlanan projelerden örnekler vererek açiklamalarini sürdüren Yavas, “En son Balik Hali’ni kentimize kazandirdik. Baskent Ilçeler Terminali’ni kentimize kazandirdik. Içkale restorasyonunda yenilenmis evlerimizi kentimize kazandirdik. ASTI, Ankara’nin vitrini, yenilenmis hâlini kentimize kazandirdik. Yeni 394 adet otobüsümüzün teslimat sürecini tamamlayarak kentimize kazandirdik” dedi.
“Çaliyor ama çalisiyor diyemeyecekler, çalmadan çok çalisti diyecekler”
Önemli olanin Ankara halkinin memnuniyeti oldugunun altini çizen Yavas, “Tüm bunlari hayata geçirirken tüyü bitmemis yetimin hakkini hep gözettik. 3300 ihaleyi canli yayinladik. Ankara halkinin parasiyla yapilan bütçenin tek kurusunu bile heba etmedik. Kirli çarklara çomak soktuk, zengin is adamlari yaratmadik. Akillarinda ziftlesmis para figürü gezdirenlere, gözlerinde dolar isareti ile hayata bakanlara izin vermedik. Her devrin adamlarina, her AVM’nin ortaklarina dur dedik” ifadelerini kullandi.
Meclis üyeleri ve Ankara halkina seslenen Yavas, sunlari söyledi:
“Sizlere ve bizi izleyen Ankara halkina söz veriyorum. Dönemimiz bittiginde bizim için çalismadi diyemeyecekler. Temiz su, teknoloji merkezi, ulasim projeleri yapmak varken çöp projelere para harcadi diyemeyecekler. Halkin alninin ak sütü gibi kazandigi helal parayi harama ortak etti diyemeyecekler. Bu kentin çocuklarinin rizkini geçmisteki gibi terör örgütlerinin finansmaninda kullandilar diyemeyecekler. Halka pahali su ve bilet satip halkin taleplerine kulak tikadi diyemeyecekler. Çaliyor ama çalisiyor diyemeyecekler, çalmadan çok çalisti diyecekler.”
“Bu kentte hizmet etmekle mükellef oldugumuz 6 milyon insan yasiyor”
Geçmiste yapilan iftiralara da savcilik incelemeleri ve müfettis raporlarini göstererek tek tek cevap veren Yavas, söyle devam etti:
“Ben onurlu bir insanim. Iki çocuk babasiyim. Hayatim boyunca çocuklarima birakacagim en büyük mirasin iyi bir itibar olduguna hep inandim. Buradaki azinlik bir kesimin uyguladigi siyaset anlayisi yakisiksiz kelimeleri söylemeyi ya da yutmayi dogal karsilayabilir ancak ben bunlari kabul etmiyorum. Bu ülkenin hiçbir onurlu evladi da bu alçak kelimeleri kabul etmez ve asla hak etmiyordur. Burasi Mansur Yavas’in babasinin makami olsa daha farkli cevaplar veririm. Ancak burasi Ankara Büyüksehir Belediye Baskanligi makami Bu kentte hizmet etmekle mükellef oldugumuz 6 milyon insan yasiyor. Ankara halkina hizmet için buradayiz.”
Toplantida ABB, ASKI ve EGO’nun bütçesi oy birligiyle kabul edildi.
Ankara Büyüksehir'de Bütçe Görüsmeleri
ABB, EGO ve ASKI’nin bütçelerinin görüsüldügü Meclis toplantisinda önemli açiklamalarda bulunan ABB Baskani Mansur Yavas, “Ankara halkina söz veriyorum. Dönemimiz bittiginde bizim için çalismadi diyemeyecekler. Temiz su, teknoloji merkezi, ulasim projeleri yapmak varken çöp projelere para harcadi diyemeyecekler. Halkin alninin ak sütü gibi kazandigi helal parayi harama ortak etti diyemeyecekler. Bu kentin çocuklarinin rizkini geçmisteki gibi terör örgütlerinin finansmaninda kullandilar diyemeyecekler. Halka pahali su ve bilet satip halkin taleplerine kulak tikadi diyemeyecekler. Çaliyor ama çalisiyor diyemeyecekler, çalmadan çok çalisti diyecekler” dedi.



















