Ankara'da Aksam Saatlerinde Baslayan Yangin Kontrol Altina Alindi

Ankara’nin Mamak ilçesinde aksam saatlerinde baslayan yangin kontrol altina alindi.

Alinan bilgiye göre, Hüseyin Gazi Türbesi yolu yakinlarindaki daglik alanda havai fisek atilmasi nedeniyle yangin çikti. Çevredekilerin durumu bildirmesi üzerine bölgeye itfaiye, polis ve 112 Acil Saglik Servis ekipleri sevk edildi. Yangini kisa sürede kontrol altina alan itfaiye ekipleri, sogutma çalismasina basladi.

"20 hektar alanda rüzgarin etkisiyle yayildi"

Olay yerinde yangin söndürme çalismalarini takip eden Mamak Belediye Baskani Veli Gündüz Sahin, yanginin havai fisek atilmasi sonucu çiktigini söyledi.

Havai fisek atanlarin esgallerinin güvenlik güçlerince belirlendigini ifade eden Sahin, "20 hektar bir alanda rüzgarin etkisiyle yayildi. Bu alanda bundan birkaç yil önce yine büyük bir yangin olmustu. Geçenki yanginda burasi bir hayli telef olmustu. Su anda kuru ot var, sebebi havai fisek. Hüseyin Gazi Türbesi’nde bu sik sik oluyor" dedi.

Sahin, Hüseyin Gazi Türbesi’nin tek bir girisinin olduguna dikkati çekerek, sunlari kaydetti:

"Arabalar saga çekmis, piknik mi yapiyorlar, oturuyorlar mi? Onlar burada sürekli bulunuyorlar. Saat 19.00-20.00’den sonra burada girisin kapanmasi lazim. Türbe ziyareti bittikten sonra buraya araç alinmamasi lazim. Burada bu sekilde olursa bu yanginlar ileride yine çikabilir. Su anda da burada ormancilarimiz ve itfaiyecilerimizle birlikte 6 ekibimiz var. Eger yangin buradan asagi dogru inseydi gecekondular, evler ve binalar vardi. Büyük tehlike olurdu."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile