Ankara'da 'Alev Savasçisi' Çift Meslegin Zorluklarini Birlikte Asiyor

Ankara'da 'Alev Savasçisi' Çift Meslegin Zorluklarini Birlikte Asiyor

Ankara’da görev yapan itfaiye eri Emre-Selinay çifti yangin ve afetlerde can kurtarmak için çalisirken karsilastiklari zorluklari da birbirlerine duyduklari sevgiyle asmaya çalisiyor.

Ankara Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskanligi 2. Bölge Amirligi Kurtulus Istasyonunda 2023 yili Eylül ayinda tanisan ve hayatlarini birlestiren Selinay ve Emre Kistir çifti ayni istasyonda itfaiye eri olarak görev aliyor. Çift, farkli yillarda Ankara Büyüksehir Belediyesinin yaptigi itfaiye eri alim sinavlarina girerek çalismaya basladi.

Evlenmeden önce is yerinde arkadas olarak tanisan çift farkli vardiyalarda görev aliyor. Hem mesleklerini hem hayatlarini paylasan Kistir çifti ayda 10 gün ayni evde birbirini görürken mesai saatlerinde ise görev devir esnasinda karsilasiyor. Ev islerinde birbirlerine yardimci olan çift, bu duruma alistiklarini söylüyor.

2022 yilinda ABB’nin açmis oldugu itfaiye eri sinavina katildigini, daha sonra mülakata girmeye hak kazandigini, ardindan sözlü ve spor olarak degerlendirildikten sonra itfaiye eri olarak çalismaya basladigini belirten Selinay Kistir, “Ise baslamadan önce biz de çok ön yargiliydik. Kendi açimizdan tedirginliklerimiz oluyordu. Kendimizce ‘nasil karsilanacak’ diye sonuçta erkek egemenliginde bir meslegiz. Ilk baslarda çok zor oldu sahada çok fazla tepki gördük ’kadindan itfaiyeci mi olur’ diye. Kadin arkadaslarimizla birlikte belirli bir zamani astigimiz için ön yargiyi kirdik. Kurumumuzda da daha çok destek gördügümüz için daha çok motivasyon gördügümüz için artik gittigimiz olaylarda tecrübe edinerek ekibimizle isler basardikça kendimizi daha iyi oluyor ama yer yer zorlandigimiz yerler oluyor. Artik biz de isimizi yapiyoruz” diye konustu.

Esiyle farkli vardiyalarda oldugunu söyleyen Selinay Kistir, “Öncesinde is arkadasi olarak tanistik. Daha sonra arkadas ortaminda sohbetimiz ilerledi, vakit geçirmeye basladik ve evlenmeye karar verdik” dedi.

Esiyle farkli vardiyalarda çalistigini ifade eden Selinay Kistir, “Bizim çalisma sistemimiz 24/48 esasli çalisiyoruz. 3 vardiya olarak çalisiyoruz. Ben birinci posta olarak çalisiyorum esim ikinci posta olarak çalisiyor. Ayda denk geldigimiz süre sayisi 10 gün, ben nöbete geliyorum o dinleniyor ben nöbetten çikarken ise o ise gelmis oluyor, içtimalarda karsilamis oluyoruz. Bazen esimi 10 günden az gördügüm de oluyor. Biz ayni ise denk geldiysek mutlaka olaganüstü durumlarda denk geliyoruz. Denk gelme süremiz ise kisa o esnada birbirimizi de görmüyoruz çünkü koruyucu ekipmanlarimiz var. O yüzden birbirimizi tanimiyoruz” diye konustu.

2020 yilinda göreve basladigini belirten Emre Kistir ise, “KPSS puanim yeterli geldigi için 2020 yilinda mülakatlarda hak kazandim. 2020 yilinda Eylül ayinda göreve basladim. Ben ise basladigimda onlar daha yoktu. Gündüz personelleriydi kendisi vakit geçirdikçe birbirimizle anlastigimizi gördük. 2023 Eylül ayinda da evlendik” ifadelerini kullandi.

Mesai saatlerinde aklinin esinde oldugunu dile getiren Emre Kistir, “Tabi bizim de meslegimiz geregi zorlaniyoruz ama burasi profesyonel bir is ve o gözle bakiyoruz. Biz zaten acil durumlarda karsilasiyoruz. Orada da herkes isini yapiyor. Isimizi profesyonel olarak yapiyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile