Ankara'da Bombali Eylem Hazirligindaki PYD/YPG Mensubu 3 Süpheli Tutuklandi

Ankara'da Bombali Eylem Hazirligindaki PYD/YPG Mensubu 3 Süpheli Tutuklandi

Türkiye’de bombali eylem hazirligi yapmak için Ankara’ya gelen PYD/YPG terör örgütü mensubu 3 süpheli polis ekiplerinin çalismasi sonucu yakalandi. Yakalanan PYD/YPG terör örgütü mensubu 3 süpheli çikarildiklari mahkemece tutuklanirken, örgüt üyelerine bombali eylem için özel egitimler verildigi belirlendi.



Ankara Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Subesi (TEM) ekipleri, Suriye’den kaçak yollarla Türkiye’ye girdigi ve Ankara’ya geldigi tespit edilen 2 araç içerisinde 10 süpheli yakaladi. Yakalanan süphelilerden H.H.C.’nin üzerinde bombali düzeneklere baglanmak üzere hazir hale getirilmis cep telefonu ele geçirildi. Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Bassavciligindan alinan talimatlar ile sorusturma polis ekiplerince derinlestirildi. Ele geçen dijital materyallerin incelenmesi üzerine H.H.C. ile birlikte M.S. ve A.S.’nin de PKK/KCK terör örgütünün Suriye yapilanmasi PYD/YPG içinde egitim aldiklari, örgütün sözde özel kuvvetler elbiseleri ve uzun namlulu silahlarla fotograflari tespit edildi. M.S. ve A.S. isimli süpheliler de polisin yaptigi çalisma sonucu kisa sürede yakalandi. Devam eden incelemelerde ayrica Suriye’de hazirlanmis patlayici madde fotograflari ortaya çikti.

Para teklif edilerek bombali eylem için Türkiye’ye gönderildigi tespit edildi

Gözaltina alinan süphelilerin sorgusu için Istihbarat, TEM ve Bomba Imha uzmanlarindan olusan özel bir ekip olusturuldu. Yapilan sorgu sonucunda, H.H.C.’nin Türkiye’ye bombali eylem yapmak için girdigi ve daha önce 7 ay M.S. ile birlikte Suriye’de PYD/YPG içerisinde faaliyet gösterdigi belirlendi. Sorgu derinlestirildikçe; süphelilerin terör örgütü için Suriye’de faaliyet gösterdikleri, ideolojik ve silahli egitim aldiklari, örgüt için tünel kazdiklari ve H.H.C’nin bomba egitimi verildikten sonra para teklif edilerek bombali eylem için Türkiye’ye gönderildigi tespit edildi. 12 süpheli, terör örgütü adina bombali eyleme tesebbüs ve silahli terör örgütüne üye olmak suçlarindan adliyeye sevk edildi. Süphelilerden H.H.C., M.S. ve A.S. çikarildigi mahkemece tutuklanirken, 3 süpheli de adli kontrol sartiyla serbest birakildi. Ülkeye kaçak olarak giren diger süpheliler ise sinir disi edilmek üzere Göç Idaresine teslim edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile