Ankara'da Kurban Bayrami Namazi Eda Edildi

Ankara'da Kurban Bayrami Namazi Eda Edildi

Baskentte vatandaslar sabahin erken saatlerinde bayram namazini kilmak için Kocatepe ve Haci Bayram gibi camiler basta olmak üzere camilere akin etti.



Kurban Bayrami nedeniyle vatandaslar bayram namazini kilmak için camilere akin etti. Baskentte bayram namazi 05.54’te kilinirken vatandaslar bayram namazi için Kocatepe ve Haci Bayram gibi büyük ve simge camilere gelerek namazlarini eda etti. Camilerde bayram namazi öncesinde sohbet gerçeklestirildi ve bayram namazinin nasil kilindigi cemaate hatirlatildi. Namazin kilinmasinin ardindan ise hutbe okundu.

Hutbede kurban kesimi için uyarilar yapildi ve temizlige özen gösterilmesi gerektigi vurgulanarak, “Kurban, sadakat ve fedakarligin sembolü, takva ve teslimiyetin nisanesidir. Öyleyse kurbanlarimiza sefkat ve merhametle muamele edelim. Kurban kesimini ehil ve liyakatli insanlara birakalim. Çevre temizligine özen gösterelim” ifadelerine yer verildi.

Hutbede ve hutbeden sonra ayrica Gazzeliler için dua edildi.

Namazin ardindan ise cemaat arasinda bayramlasma gerçeklestirildi.

Cemaat arasinda eski Cumhurbaskani Yardimcisi, AK Parti Ankara milletvekili Fuat Oktay’da yer aldi. Oktay, vatandaslarla bayramlasip sohbet etti ve isteyenler ile resim çektirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile