Ankara Emniyeti'nden terör operasyonu

Ankara Emniyet Müdürlüğünün, üniversitelerde ''Provokatif ve kaotik'' ortam yaratmaya yönelik hazırlık içerisinde olduğu ileri sürülen gruba yönelik operasyonu kapsamında 5 kişi tutuklandı.

Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri bir istihbaratı değerlendirerek üniversitelerde bazı terör örgütlerinin yeni bir yapılanma gerçekleştirdikleri bilgisine ulaştı.

PKK, DHKP-C, TKEP-L, MKP, TKİP örgütlerinin birlikte hareket ederek, üniversitelerde olay çıkarmak amacıyla kendilerine ''cezacı, istihbarat, sağlık, keşif, tahliyeci'' adı altında gruplar oluşturarak hedef olarak belirledikleri kişilere yönelik çalışma yaptıkları tespit edildi.

Gruplarda yer alan örgüt mensuplarının, Ankara'daki çeşitli üniversitelerde öğrenci olduğu ve ''Sağ-Sol'', ''Türk-Kürt'' şeklinde çatışma ortamı yaratmaya yönelik eylem planladıkları belirtildi.

Yapılan çalışmaların ardından Y.Y, A.Y, R.A, U.S, D.S, gözaltına alındı.

Öğrencilerin üzerinde yapılan aramalarda delici ve kesici aletler ve örgütsel yayın, bildiri, afiş ve istihbarat çalışmalarının yer aldığı kroki ve bilgi notları ele geçirildi.

Emniyet yetkilileri, söz konusu oluşumun organizasyonunun terör örgütü PKK tarafından yapıldığını belirterek, ''Terör örgütü güçlü olmadığı yerlerde sol örgütlerden faydalanır. Ancak bazı sol örgütlerle terör örgütü kanlı-bıçaklı olduğu halde ilk defa birlikte hareket etme kararı almışlar'' diye konuştu. Yetkililer, söz konusu oluşumun perde arkasının araştırılmasına devam edildiğini de kaydettiler.

Gözaltına alınan ve daha önce haklarında terör örgütü PKK ile DHKP-C örgütü üyesi olmaktan işlem yapılan 5 kişi, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile