Ankara'da PERDER Üyesi Marketlerde Ramazan'da Kiyma 324 Lira, Kusbasi 354 Liradan Satilacak

Ankara'da PERDER Üyesi Marketlerde Ramazan'da Kiyma 324 Lira, Kusbasi 354 Liradan Satilacak

Ankara Perakendeciler Dernegi (PERDER) ile Et ve Süt Kurumu, Ramazan ayinda ette fahis fiyatlara karsi isbirligine gitti. Ankara’da PERDER üyesi bin 100’e yakin yerel market ve zincirde kiymanin kilosu 324, kusbasinin ise 354 liradan satilacak.

Islam aleminin 11 ayin sultani mübarek Ramazan ayina girmesine sayili günler kaldi. Ramazan ayi için alisveris yapmak isteyen vatandaslar ise et reyonlarinin önünde karsilastigi manzarayla neye ugradigini sasirdi. Üst üste gelen fahis zamlar tüketiciyi düsündürürken, Et ve Süt Kurumu ile Ankara Perakendeciler Dernegi is birligine gitti. Imzalanan protokole göre Ankara’da PERDER üyesi bin 100’e yakin yerel market ve zincirde kiyma kilosu 324, kusbasi et ise 354 Türk lirasindan satilacak.

PERDER Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Recai Kesimal, Ihlas Haber Ajansi’na yaptigi açiklamada Ramazan ayina özel Et ve Süt Kurumu ile protokol imzaladiklarini ifade etti.

Ramazan ayinda temel besin maddesi olan ete karsi ilginin yogunlastigina dikkati çeken Kesimal, “Oruç tutarken özellikle temel gidaya ulasim konusunda istek ve arzulari uyaniyor Ramazan hasebiyle. Temel besin maddesi ete karsi olan ilgi ve alaka da biraz fazlalasiyor. Son günlerdeki et fiyatlarindaki anormal artislari bir ölçüde iç piyasada dengelemek, müsteriye daha ucuz ve kaliteli et tükettirmek amaciyla Tarim Bakanligina bagli Et ve Süt Kurumumuzun almis oldugu bir karar” ifadelerini kullandi.

Kiymanin kilosu 324, kusbasinin kilosu 354 liradan satilacak

Yerel perakendeciler olarak yapilan sözlesme ile Ankara’nin her noktasinda daha saglikli ve hijyenik etleri sunmak istediklerini belirten Kesimal, “Kiymadaki fiyatimiz 324 lira. Biliyorsunuz kiymanin fiyati 400 ile 450 lira bandinda gidiyor. 600 liraya kadar varan kusbasiyi da ithal etle 354 liraya kadar satabilecegimiz görülüyor. Etteki kalite de çok önemli. Avrupa’dan geliyor bu etler. Avrupa menseli etlerimiz bunlar. Iki yasinda dana karkas eti olarak geliyor” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile