Ankara'daki jet savaş uçağı sesinin nedeni belli oldu! Ankara valiliği açıkladı

Ankara'daki jet savaş uçağı sesinin nedeni belli oldu! Ankara valiliği açıkladı

21 Ekim günü Ankara'da duyulan savaş uçağı sesleri vatandaşlara korkulu anlar yaşattı. 09.30 sularında duyulan jet uçak sesinin ardından savaş uçak seslerinin sebebi belli oldu. Ankara Valiliği, konuyla ilgili açıklamada bulundu.

Bugün Ankara​'da son dakika duyulan sonik patlama sesi vatandaşlara endişeli anlar yaşattı. 21 Ekim günü erken saatlerde Ankara'da duyulan jet savaş uçağı sesinin ardından Ankara jet uçakları neden alçaktan uçuyor araştırıldı.

Ankara Valiliği ise açıklamada bulundu.

Ankara'daki jet savaş uçağı sesinin nedeni belli oldu! Ankara valiliği açıkladı



ANKARA JET SAVAŞ UÇAĞI SESİ NEDEN GELİYOR?
21 Ekim günü 09.30'da gelen savaş uçağı sesinin sebebi belli oldu. Bugün Hürjet​, ilk kez ses hızını aşarak uçuş gerçekleştirecek. Bu nedenle sonik patlama meydana gelebilir.

Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklama şöyle oldu:

'Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş Tarafından Planlı ve kontrollü olarak, kalkış ve İniş için mürted hava meydanı kullanılmak suretiyle HÜRJET UÇAĞIMIZ, İLK KEZ SES HIZI ÜZERİNDE uçuş gerçekleştirecektir.

Herhangi bir tedirginlik yaşamamaları ve telaşa kapılmamaları için vatandaşlarımızın bilgisine sunulur.'

ANKARA'DA F - 16 SAVAŞ UÇAKLARI NEDEN UÇUYOR SON DAKİKA?
21 Ekim günü Hürjet ilk kez ses hızı üzerinden uçuş gerçekleştiriyor. Bu nedenle sonik patlama sesi duyuluyor. 09.30'da başlayan uçuş 10.30'a kadar sürerken ilk defa ses hızı üzerinde bir uçuş olacağı da belirtildi.

Ses hızını geçmesinden dolayı gerçekleşebilecek olan sonik patlamadan dolayı vatandaşların endişelenmemesi gerektiği de eklendi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile