Ankara'daki Konya Günleri Tamamlandi

Ankara'daki Konya Günleri Tamamlandi

Konya Büyüksehir Belediyesi tarafindan Ankara Millet Bahçesi’nde gerçeklestirilen ve sehrin kendine özgü kültür, sanat ve özel tatlarinin tanitildigi “Konya Günleri” tamamlandi.

Konya Büyüksehir Belediyesinin Ankara’da gerçeklestirdigi “Konya Günleri” birbirinden özel etkinliklerle tamamlandi. Ankara Millet Bahçesi’nde Konya’nin kendine özgü kültürünün, sanatinin ve özel tatlarinin ziyaretçilerle bulusturuldugu “Konya Günleri”nin açilisi Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, Saglik Bakani Fahrettin Koca, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Büyük Birlik Partisi Genel Baskani Mustafa Destici, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Leyla Sahin Usta, milletvekilleri, belediye baskanlari ile çok sayida Konyali bürokrat ve sivil toplum kurulusu temsilcilerinin katilimiyla yapilmisti. Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, baskentte ilk kez düzenledikleri ve 4 gün süren etkinlikte; Konya’nin ilçeleri ile birlikte kültürel zenginliklerinin, tarihi dokusunun ve yöresel yemeklerinin tanitildigini söyledi.



Baskan Altay destek veren herkese tesekkür etti

Konya Büyüksehir Belediyesi ve istirakleri ile ilçe belediyeleri, kamu kuruluslari, gida sektöründen Konyali esnaflar, sanayi firmalari, üniversiteler ve odalar olmak üzere toplam 90 sektör temsilcisinin Konya Günleri’ne katildigini kaydeden Baskan Altay, “Destek veren basta esnafimiz olmak üzere bütün kurum ve kuruluslara sükranlarimi sunuyorum. 4 gün boyunca Ankaralilara ve Ankara’da memleket hasreti çeken Konyali hemsehrilerimize sehrimizin somut ve soyut güzelliklerini yasatmaya çalistik. Hemsehrilik hukukumuzun gelismesine katki saglayan Konya Günleri’ni her yil düzenli olarak yapmayi planliyoruz. Katki veren herkesten Allah razi olsun” diye konustu.



Bilim Tiri en çok ilgiyi toplayan stant oldu

Konya Büyüksehir Belediyesi, 9 Haziran-12 Haziran tarihleri arasinda gerçeklestirdigi Konya Günleri’nde; Bilim Merkezi, Bilim Tiri, KOMEK, Bilgehane, Lise Medeniyet Akademisi, Spor Konya, Sosyal Inovasyon Ajansi, Kapsül Teknoloji Platformu gibi stantlarla ziyaretçilerden ilgi gördü. Özellikle Bilim Tiri etkinlik süresince en çok ilgi toplayan stantlardan oldu. Konya Günleri boyunca çocuklara yönelik birbirinden eglenceli ve ögretici aktiviteler de gerçeklestirildi.

TRT Çocuk Kanali’nin sevilen çizgi karakterleri olan Kukuli, Emiray, Niloya ve Sevimli Dostlar da “Konya Günleri”ni renklendirerek çocuklar için unutamayacaklari dört gün yasatti.

“Konya Günleri”nde kurduklari stantlarla yerlerini alan Konyali esnafin da yüzü güldü. Etkinlik alanini ziyaret edenler, sehrin kendine ait kültürünün, sanatinin ve mutfak lezzetlerinin tanitildigi birbirinden renkli stantlarda alisveris yaparak ekonomiye katki sagladi. Etkinliklere katilan Konyali esnaf kendilerine sunulan imkanlardan dolayi Konya Büyüksehir Belediyesi’ne tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile