Ankara'dan Antalya'ya Yangin Tatbikati

Ankara'dan Antalya'ya Yangin Tatbikati

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya ile Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli’nin himayelerinde Tarim ve Orman Bakanligi ev sahipliginde Antalya Valisi Hulusi Sahin ile birlikte 23 il valisinin katilimiyla 2024 Orman Yanginlariyla Mücadele Hazirlik Toplantisi gerçeklestirildi.

Orman yangini olusmasi yönünden riskli 23 il valisinin katilimi ile gerçeklestirilen 2024 Orman Yanginlariyla Mücadele Hazirlik Toplantisinda Içisleri Bakani Ali Yerlikaya ve Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli ortak basin açiklamasi yapti.

"Azim, gayret ve seferberlik halindeyiz"

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, "Orman yanginlari büyüklüklerine göre; ‘Çok Küçük Yangin’, ‘Küçük Yangin’, ‘Orta Büyüklükte Yangin’, ‘Büyük ve Çok Büyük Yangin’ olarak 4 seviyeye ayrildi. Belirlenen gruplara göre de müdahale organizasyonu tanimlandi, bu noktada orman yangini hangi seviyede çikarsa çiksin Tarim ve Orman Bakanimizin sahsinda, onun liderliginde, ayni zamanda Içisleri Bakanligi, Savunma Bakanligi ve diger tüm bakanliklar, tüm kamu kurum ve kuruluslari bir seferberlik ruhuyla hareket ediyoruz" ifadelerini kullandi.

"Yesile yesil katmak için çalisiyoruz"

Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli ise konusmasinda, "Türkiye’nin orman varligini artirmak ve yesil vatanimizin yesiline yesil katmak için son 22 yilda büyük bir gayretle çalismalarimizi sürdürüyoruz. Bu çalismalar kapsaminda 7 milyardan fazla fidani ve tohumu toprakla bulusturduk. Bu sayede orman alanlarimiz bugün itibariyle 23,4 milyon hektara çikmis durumda. Bu da ülkemizin yüzölçümünün yüzde 30’una tekabül ediyor" dedi.



"Dösemealti’nda basarili tatbikat"

Sunum esnasinda, Antalya’nin Dösemealti ilçesinde tatbikat amaçli kontrollü yangin çikartildi. Yangina müdahale için yapilacak planlama, “Yangin Yönetim Merkezinden” yönetildi. Yapilan planlamanin ardindan, hava ve kara araçlariyla yangina müdahale edildi ve yangin basari ile kontrol altina alindi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile