'Ankara Fotoğraf Yarışması' Sergi ve Ödül Töreni

Ankara Kalkınma Ajansı ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen, "Ankara Fotoğraf Yarışması" dereceye girenler belli oldu.

Ankara Kalkınma Ajansı'nda gerçekleştirilen, ödül töreninde konuşan Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreter​ Arif Şayık, gelecek yıl yapılacak yarışmada ekonomik, sosyal ve ticari hayatla ilgili daha fazla fotoğraf görmek istediklerini söyledi.

Dereceye giren fotoğraflar, 9 Haziran-24 Ekim arasında yapılan yaklaşık bin 300 başvuru arasından seçildi.
Yarışmaya Ankara'dan katılan Tuna Akçay birinci, Ali Ünal ikinci ve Kocaeli'nden Hasan Zer üçüncü oldu. Fotoğraf yarışmasında, birinci 5 bin, ikinci 3 bin ve üçüncü 2 bin lira ile ödüllendirildi.
İstanbul'dan Gül Yıldız ve Mustafa Hasöksüz ile Bursa'dan yarışmaya katılan Bülent Suberk'in fotoğrafları da mansiyon ödülüne layık görüldü.

Mansiyon ödülü kazanan yarışmacılar da 500 liranın sahibi oldu.
Ödül törenin ardından Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri​ Şayık ve konuklar fotoğrafların sergilendiği salonu gezdi.
Ankara'nın içi turizmin canlandırılması hedeflenen fotoğraf yarışmasıyla, yerli ve yabancı turistlerin başkentin tarihi, kültürel, geleneksel değerlerini tanımaları ve yaşatmaları amaçlanıyor.
Bu arada fotoğraf sergisi, 5 Aralık'a kadar 09.00-17.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile