Ankara Kitap Fuari Kapilarini 16'Nci Kez Yayinevi Ve Sahaflara Açti

Ankara Kitap Fuari Kapilarini 16'Nci Kez Yayinevi Ve Sahaflara Açti

Bu yil 16’ncisi düzenlenen Ankara Kitap Fuari, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Baskani Mustafa Sentop’un konusmasinin ardindan açilisi yapildi. Fuarda yayinevlerinin yani sira çok sayida sahaf da stantlarda yerini aldi.



Ankara’da ATO Congresium’da 16’ncisi düzenlenen Ankara Kitap Fuari bu yilda kitapseverler tarafindan yogun ilgi gördü. Fuar alaninda 300’ü askin yayinevinin yani sira bu yil 30 sahaf stantlarda yerini aldi. Kazakistan’da bu yil Ankara Kitap Fuari’nin konuk ülkesi oldu. Bagimsizligin 30’uncu yilini kutlayan Kazakistan’in eserleri Türkçe yayinlanmis yazarlari da fuarda yerlerini aldi. Fuar alani TBMM Baskani Mustafa Sentop’un konusmasinin ardindan fuarin açilisi yapildi.

“Ankara en çok okurun oldugu sehirlerden biri”

Ankara’nin genç nüfusunun yogun olmasindan dolayi okur sayisinin arttigini dile getiren TBMM Baskani Sentop, “Bugüne kadar fuara konuk olarak katilan Fransa, Iran, Rusya ve Italya’dan farkli ve kardes ülke olan Kazakistan’i ve degerli kardes yazarlarimizi agirlamaktan menün kaldigimi belirtmek isterim. Bütün sehirlerin kitap fuarlarinin önemi vardir ancak Ankara Kitap Fuari’nin ehemmiyetinin çok farkli oldugunu düsünüyorum. Ankara, baskent ama bir diger özelligi ise üniversite sehri olmasidir. Ankara’da 22 üniversite olmasi ile 300 binin üzerinde de üniversite ögrencisi var. Bu durum hem genç nüfus hem de yüksek sayida okur demektir” degerlendirmesinde bulundu.

“Mecliste odama ilk geldigimde ilk is bir kütüphane yaptirmak oldu”

Kitabi dijital ortamda degil fiziksel olarak okumayi tercih ettigini belirten Baskan Sentop, “Covid 19 ile fuarcilik sektörünün dijitale geçtigi bir döneme sahitlik ettik. Geçen yil 72’ncisi düzenlenen Frankfurt Kitap Fuari salgin sebebiyle ilk kez dijital ortamda düzenlendi.

Dünyanin dört bir yanindan katilan yayincilar kitaplarini sanal ortamda tanittilar. Bu durum online pazari büyüttü ve ben de kitaplara dokunarak, kitap görüntüsü ve kokusu ile birlikte olmayi tercih ederim. Meclisteki baskanlik ofisinde bir kütüphane yoktu. Odama ilk geldigimde ilk is bir kütüphane yaptirmak oldu. Kitaplari görmenin en azindan psikolojik olarak beni rahatlattigini söyleyebilirim” ifadelerine yer verdi.

“Bu yili bir kanun düzenlemesi ile ‘Istiklal Marsi Yili’ ilan ettik”

Istiklal Marsi’nin 100’üncü yili dolayisiyla Mehmet Akif Ersoy’un kitaplarinin derlenip Meclis tarafindan basildigini aktaran Sentop, “Biliyorsunuz içinde bulundugumuz bu yil Istiklal Marsi’nin 100’üncü yil dönümü. Biz bu yili bir kanun düzenlemesi ile ‘Istiklal Marsi Yili’ ilan ettik. Istiklal Marsi Yili olmasi dolayisiyla Milli Sair Mehmet Akif Ersoy’u bu programlara dahil ediyoruz. Basta ‘Safahat’ olmak üzere bütün eserlerini bir araya getirip meclis olarak bir araya getirip basiyoruz” bilgilerini verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile