Ankara Kitap Fuari'nda Ziyaretçi Yogunlugu

Ankara Kitap Fuari'nda Ziyaretçi Yogunlugu

Bu yil 20’ncisi düzenlenen Ankara Kitap Fuari’na vatandaslar yogun ilgi gösterdi. Fuar 5 Mayis aksamina kadar ziyaretçilerini agirlayacak.

Eylül Fuarcilik tarafindan ATO Congresium’da gerçeklestirilen Ankara Kitap Fuari’nda 350 yazar okurlariyla bulusacak. 400’e yakin yayinevinin temsil edildigi fuarda imza, söylesi, konferans ve panel gibi binden fazla etkinlik düzenlenecek.

Okurlari ile fuarda bulusan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, IHA muhabirine yaptigi açiklamada, fuarin Ankara’ya hareketlilik getirdigini ifade etti.

Gerçek bir kültür ve sanat havasinin yasandigini belirten Prof. Dr. Ünüvar, kitaplar arasinda geçen coskulu bir ortam yasandigini belirtti.



“Çok fazla kitap okunuyor ve basimi yapiliyor”

Türkiye’de ‘çok fazla kitap okunmuyor’ iddiasini yanlis buldugunu anlatan Prof. Dr. Ünüvar, “Aslinda ben ayni kanaatte degilim. Çok fazla kitap okunuyor ve basimi yapiliyor. Müsterisi olmasa kitap basilmaz. Yazan birisi olarak görüyorum ki insanlar hem kitap aliyorlar hem de kitap okuyorlar. Okuyan ve kendisini sürekli gelistiren bir gençlik var. Burada da okurla yazarin bulusmasinin da oldugu bir ortamdayiz” ifadelerini kullandi.

Okuyucularinin getirdigi kitaplari 2 saat boyunca imzaladigini aktaran Ünüvar, “Kitabim ile ilgili özellikle genç bir kitleden teveccüh vardi. Onlara ayri ayri tesekkür ediyorum. Yazar yazdigi kitabinin okunmasini istiyor. Okunuyor olmasi çok önemli bizim için. Marifet iltifata tabii. Bu iltifati görüyoruz sag olsunlar” dedi.

“Efeli Hayriye” eserinin sahibi Sümer Tek ise yazdigi hikaye kitabina iliskin, “Daha önceden yasanmis olan öyküleri ve yasamlari anlatiyor. Anneannemin hikayesiyle ben ilk eserimi çikartmak istedim. Anneannemin hayat hikayesi, Kayseri Karatay Kervansaray’da geçen bir öykü. 23 hikayeden olusuyor. Gerçek yasanmis öyküleri ve Anadolu irfani ve kültürünü anlatan bir kitap” ifadesini kullandi.

Stant görevlisi Elif Ceren Çakir ise ‘romantik’, ‘fantastik’ ve ‘gerilim’ konulu kitaplarin revaçta oldugunu söyleyerek, “Fiyatlar 100 liradan basliyor ‘romantikler’ için. Klasikler daha ucuz genelde. 100 lira ve üzeri devam ediyor bu sekilde” dedi.



“Her yastan insana hitap ettigimizi fark ettik”

Stant görevlisi Nilsu Temel ise fuarin ilk gününün yogun geçtigini belirterek, “Bu bizi çok mutlu etti açikçasi. Her yastan okuyucumuz ile karsi karsiyayiz. Biz daha çok genç okuyucular ile karsilasiriz diye bekliyorduk ama her yastan insana hitap ettigimizi fark ettik. Çok güzel geçiyor fuar. ‘Fantastik’ daha çok tercih ediliyor. ‘Romantik’ ve ‘Bilim Kurgu’ olsun her türden gelen okuyucularimiz mevcut. ‘4. Kanat’ kitabini çok sattik ve fazlasiyla seviliyor” açiklamasinda bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile