Ankara-Konya Git Gel 2,5 Saate İniyor

Ankara-Konya Git Gel 2,5 Saate İniyor

Ankara-Konya arasında devam eden hızlı trenin test sürüşüne katılan Ulaştırma Bakanı Habib Soluk, en kısa zamanda yolcu taşınacağını söyledi.

Ankara - Konya yüksek hızlı treni yola çıkmak için gün sayıyor.

Ulaştırma Bakanı Habib Soluk, Ankara - Konya arasında devam eden test sürüşüne katıldı.

Konya'dan Ankara'ya hızlı trenle gelen Bakan Habib Soluk, tarih vermedi, ama en kısa sürede Ankara - Konya hattında yolcu taşımaya başlayacaklarını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da 3 Haziran'da yapacağı Konya mitingine Yüksek Hızlı Test Treni ile gitmesi planlanıyor.

Ankara - Konya arasındaki yolculuk süresini bir saat 15 dakikaya düşürecek Yüksek Hızlı Tren, Eskişehir hattından daha süratli gidecek.

Ankara'dan Konya'ya test sürüşünü Devlet Demiryolları Genel Müdürü Süleyman Karaman yaparken, Konya'dan Ankara'ya test sürüşünü ise Ulaştırma Bakanı Habib Soluk gerçekleştirdi.

YHT'nin Saatteki Hızı 300 Km
Konuyla ilgili bilgi veren TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, "Şu anda 275 km. hızla gidiyoruz ve gördüğünüz gibi trende herhangi bir sarsılma, sıkıntılı bir durum yoktur Allah'a şükür. Hattımızda yabancılar da söylüyor, şu anda çok konforlu ve iyi bir hat olduğu söyleniyor. Bu hatta yakında 300 km bölü saat hızla Konya'ya gidebileceğiz. O zaman Konya 1 saat 15 dakika olacak" dedi.

Konya'dan Ankara'ya hızlı trenle gelen Bakan Habib Soluk tarih vermedi ama en kısa sürede Ankara - Konya hattında yolcu taşımaya başlayacaklarını söyledi.

Soluk: "Haberleşme Sistemi ile İlgili Yazılım Yetişmedi"
Ankara - Konya hattının yaklaşık 1 milyar Türk Lirası'na malolduğunu söyleyen Ulaştırma Bakanı Habib Soluk, "Hatta, güzergahta, süratlerimizde bir sıkıntı yok. Sadece ve sadece burada haberleşme sistemi ile ilgili yazılım yetişmedi. Bu, bir iki günde de olabilir. Hakikaten tahmin etmeyeceğimiz bir sürece de kayabilir" dedi.

Yüksek Hızlı Trende test sürüşleri kısa bir süre içinde sonlanacak.

Toplam uzunluğu 309 km. olan Ankara - Konya Yüksek Hızlı Treni hattında yolcu taşınmasına ise bu yaz sonuna doğru başlanması planlanıyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile