Ankara'nin Yeni Tabelalarini Baskentliler Seçti

Büyüksehir Belediyesinin, yeni cadde ve sokak tabela tasarimlari için düzenledigi ankette en çok oyu, kirmizi üzerine beyaz yazili, siyah seritli tasarim aldi.

Ankara Büyüksehir Belediyesinin, yeni cadde ve sokak tabela tasarimlari için düzenledigi ankette baskentliler seçimini, kirmizi renkli tabela tasarimindan yana yapti.

Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Belediyenin, Ankara'ya kurumsal kimlik kazandirmak amaciyla Zabita Daire Baskanligi koordinesinde ve Ankara Kent Konseyi bünyesinde olusturdugu çalisma grubunun hazirladigi "Bir Ankara Projesi: Sokaktaki Ankara" projesinin asamasi olan tabela anketi sonuçlandi.

Jürinin daha önce yarismada ilk üçe kalan tasarimlari belirledigi anket sonucunda Ankaralilar, sokak tabelalarina kendileri karar verdi.

Baskent Mobil uygulamasinda yer alan "söz hakki" modülü üzerinden oylamaya sunulan ankette, kirmizi üzerine beyaz yazili ve siyah seritli "Tasarim A" 7 bin 785 oy ile birinci gelirken, 5 bin 672 oy ile "Tasarim C" ikinci, 4 bin 148 oy ile de "Tasarim B" üçüncü olarak siralamada yerini aldi.

Sokaktaki Ankara Projesi, Ankara Büyüksehir Belediyesi tarafindan yürütülen bütün çalismalarda katilimci anlayisla projelere imza atmayi sürdürecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile