Ankara sendikacılıkta sınıfta kaldı

Türk Eğitim- Sen Nevşehir Şubesi'nin "Türkiye'de Eğitim Sendikaları" başlığı altında yaptığı çalışma, büyük şehirlerdeki sendikacılığın Anadolu illeri

  Türk Eğitim- Sen Nevşehir Şubesi ' nin " Türkiye ' de Eğitim Sendikaları " başlığı altında yaptığı çalışma , büyük şehirlerdeki sendikacılığın Anadolu illerine göre çok geride kaldığını ortaya koydu .

Araştırma sonuçları için basın karşısına geçen Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur ; " Türkiye ' de eğitim alanındaki sendikalaşma oranlarını tespit etmek için uzun süre uğraş verdik , fakat çıkan sonuçların ülkemiz adına çok da iyi olmadığını gördük . " dedi .

Uğur , " Türkiye ' nin en büyük eğitim sendikaları olan Türk Eğitim-Sen , Eğitim Bir-Sen , Eğitim-Sen ve diğer sendikaların üye toplamları ile illerde çalışan toplam eğitim çalışanları tespit edildikten sonra Türkiye ' de en fazla sendikalaşma oranının Aksaray ilinde olduğunu tespit ettik . Aksaray ilindeki sendikalaşma oranına baktığımızda ilde toplam 4771 kişi görev yapmakta , görev yapanların 3281 ' i sendikalara kayıtlı üye olarak gözükmektedir . " dedi .

Eğitim alanındaki sendikalaşma oranlarında ilk beşi ; Aksaray , Karabük , Çorum , Osmaniye , Tokat oluştururken , son beş ili ise Şırnak , Hakkari , Iğdır , Ankara , Muş oluşturdu . İzmir , Ankara , İstanbul gibi üç büyük ildeki sendikalaşma oranlarını da açıklayan Uğur , sendikalaşma oranlarının İstanbul ' da yüzde 43 . 29 , İzmir ' de yüzde 43 . 75 , Ankara ' da yüzde 34 . 18 olarak ortaya çıktığını ifade etti .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile