Ankara Temalı Satranç Takımı Tasarım Yarışması Sonuçlandı

Ankara Temalı Satranç Takımı Tasarım Yarışması Sonuçlandı

Gökyay Vakfı Satranç Müzesi’nin Ankara Kalkınma Ajansı işbirliği ile düzenlediği Ankara temalı satranç takımı tasarım yarışması sonuçlandı. Yarışmacılar Ankara’nın farklı yönlerini satranç tahtasına taşıyarak 64 karede buluşturdu.

Ankara Kalkınma Ajansı ve Gökyay Vakfı Santranç Müzesi tarafından düzenlenen Ankara temalı satranç takımı tasarım yarışması ödül töreni gerçekleştirildi.

Gökyay Vakfı Satranç Müzesi’nde düzenlenen programa Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, Ankara Sanayi Odası (ASO) Genel Başkanı Nurettin Özdebir, Gökyay Vakfı Satranç Müzesi Kurucusu Akın Gökyay, Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tulay katıldı.

Gökyay Vakfı Satranç Müzesi Kurucusu Akın Gökyay, düzenlenen yarışmaya ilişkin, “28 tane birbirinden değerli eser bu yarışmaya katıldı.

Yarışmada Ankara’nın tanıtılması ön plandaydı. Yapılan eserlerin içerisinde son derece güzelleri var. Ankara’nın tanıtılması teması olmadığı için çok üzülerek onları dereceye alamadık” şeklinde konuştu.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık ise kalkınmanın sadece ekonomik olarak büyüme anlamına gelmeyeceğine vurgu yaparak, “Kalkınma sosyal bir faaliyetle, bir kültürle verimlileştirilmediği zaman kalkınmanın bir anlamı yok. Bizde ajans olarak kalkınmayı topyekün boyutları ile düşünüyoruz. Bunu kendimizde bir vazife edindik. Ankara’nın ilçelerinde bugüne kadar 6 kent müzesi açtık. Fotoğraf yarışması yaptık. Yaklaşık 3 bin adetlik bir fotoğraf koleksiyonumuz oluştu. Afiş yarışması yaptık. Kısa film yarışması ve satranç yarışması ile de nihai olarak taçlandırdık” ifadelerine yer verdi.

Şayık, düzenlenen yarışma ile Ankara’nın tanıtılmasının hedeflendiğini belirterek, “Bu amacımıza ulaştığımızı düşünüyoruz. 28 yarışmacı katıldı.

Hepsi birinci olmaya layıktı. Biz üçünü seçtik” dedi.

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Ankara’nın tanıtımı için satrancın kullanılarak sembollerin oluşturulmasını inovasyon faaliyeti olduğunu kaydetti.

Konuşmalarının ardından piyano dinletisi gerçekleştirildi.

Sonrasında yarışmada dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Yarışmada Selim Kocaman’ın tasarımı birinci seçilirken, ikinciliğe Çiğdem Aslantaş, üçüncülüğe ise Hüseyin Baran’ın tasarımları değer bulundu. Mansiyon ödüllerini ise Mehmet Oğuz, Beyza Akyüz, Mahmut Ferit Aydın aldı. Jüri Özel Ödülü’nün sahibi ise Ayça Kıvanç Hasdemir oldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile