Ankara Valisi Yüksel Açıklaması

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Pursaklar, Yenimahalle ve Altındağ ilçelerindeki bazı adreslerde yaptığı aramalarda, bin 42 kilogram esrarla 300 gram kokain ele geçirdiğini bildirdi.

Vali Yüksel, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde yaptığı açıklamada, emniyet güçlerinin, uyuşturucu, sigara ve akaryakıt kaçakçılığı başta olmak üzere suç örgütlerinin finans kaynaklarını kesmeye, faaliyetlerini bozarak toplum yapısını ve ekonomiyi çürüten tüm illegal suç örgüt yapılarını çökertmeye devam ettiğini söyledi.

Ankara polisinin teknik ve taktik yönden başarılı çalışma yaptığını vurgulayan Yüksel, güvenlik güçlerinin, eğlence yerlerini basan, cinayet işleyen, çok sayıda yaralama olayına karışan bir kişiyi yakalamak amacıyla uzun süredir çalıştığını belirtti.

Yüksel, şunları kaydetti:

''3 aydan beri son derece başarılı bir çalışma yaptılar. Sonuç itibarıyla bu zanlıyı dün arkadaşlarımız ele geçirdi. Yapılan ilk sorgulamadan sonra özellikle Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Pursaklar, Yenimahalle ve Altındağ ilçelerinde muhtelif adreslerde yapılan aramalarda, Ankara ilinde bugüne kadarki çalışmaların en başarılısı olan bin 42 kilogram esrar, 300 gram da kokain maddesini yakaladı. Bin 42 kilogram esrar maddesi ki Ankara'da bugüne kadar yakalanan en yüksek rakamlardan birisi olduğunu ifade etmek isterim.''

-Paketlenen esrar, okul çevrelerinde satılacaktı-

Ele geçirilen esrarın paketlenerek öğrencilere satılacağı konusunda materyallerin de tespit edildiğine dikkati çeken Yüksel, ''Bu yavruları korumaya ve kollamaya devam edeceğiz. Bu toplum düşmanlarıyla bu şehir eşkıyalarıyla mücadele etmeye devam edeceğiz'' diye konuştu.

Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay da operasyonla eğlence yerlerinde uyuşturucu madde satışı yapmak isteyen suç örgütünü çökerttiklerini söyledi.

Örgütün, eğlence yerlerinde satış yapmasına izin vermeyen iş yeri sahiplerine silahla baskı yaptığını kaydeden Ay, 3 ay boyunca 18 kişinin gözaltına alındığını, 2'si uzun namlulu 10 silah ile 150 kilogram esrar ele geçirildiğini söyledi.

Ay, operasyon kapsamında, suç örgütünün lideri olduğu belirtilen Arif Ö'nün dün yakalandığını açıkladı.

Arif Ö'nün, Çankaya'da, 29 ve 30 Aralık 2012'de 3 eğlence merkezine yapılan ve bar sahibi Yusuf Sönmez'in öldüğü, 4 kişinin de yaralandığı silahlı saldırıyı düzenleyen olduğu belirtildi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Pursaklar, Yenimahalle ve Altındağ ilçelerindeki çeşitli adreslerde yaptığı aramalarda, katil zanlısı Arif Ö. ile 6 kişiyi gözaltına aldı. Adreslerde Arif Ö'ye ait olduğu ileri sürülen bin 42 kilogram esrar, 300 gram kokain ile bir tabancaya el konuydu.

Muhabir: Fatih Beyaz / Kurbani Geyik

Yayıncı: Tolga Özgenç
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile