Ankara Valisi Yüksel: Yangın Elektrik Kontağından Çıktı

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Altındağ ilçesinde tamamen yanan Yunus Emre Halk Çarşısı’nın yenilenme çalışmalarına pazartesi günü başlanacağını ve en kısa sürede bitirileceğini söyledi.

Vali Yüksel, çarşı esnafı ile toplantı yaptı. Çarşıda meydana gelen yangının elektrik kontağından çıktığını söyleyen Vali Yüksel, çarşının vurguladı. Vali Alaaddin Yüksel, yangının 1 numaralı peronda bulunan 33 numaralı dükkandaki elektrik kontağında kaynaklandığını belirterek, “Çarşı bekçisinin ifadeleri ile Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediye’si belge ve raporları ışığında yangının elektrik kontağından çıktı.” dedi.

Yüksel ayrıca, çarşıda daha önce de elektrik kontağından meydana gelen arızaların olduğuna dikkat çekti. ESNAF BORÇLARININ ERTELENMESİNİ İSTEDİ Toplantıya katılan çarşı esnafı yetkilileri, Ankara Valisi Yüksel’den, kredi borçlarının ertelenmesini ve yanan çarşının yerine daha modern bir çarşı yapılmasını talep etti. Esnafın zararlarının bir miktarının karşılanmasını istediğini de aktaran Yüksel, esnafın hayata tutunmak için bazı kuruluşlardan yardım istediğinin altını çizdi. Yanan çarşı esnafının vergi borçlarının yapılandırılması ve ileri bir tarihe ertelenmesini istediğini belirten Yüksel, konu ile ilgili olarak Ankara Valiliği'nin sosyal yardımlaşma dernekleri, vakıfları ve afet ve acil durum yönetimi yetkilileri ile bir araya geleceğini aktardı.

İTFAİYE 4 DAKİKADA OLAY YERİNE ULAŞTIVali Alaaddin Yüksel, yangınla ilgili yazılı ve görsel basında çıkan haberlere de değindi.
Yüksel yangının 00.06’da başladığını ve itfaiyenin 4 dakika gibi kısa bir sürede olay yerine ulaştığını kaydederek, “Yangın söndürme çalışmalarına çevre ilçelerle birlikte 56 itfaiye aracı ve 146 personelle müdahale edildi.” şeklinde konuştu.

Valilik binasındaki toplantıya; Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, İl Acil ve Afet Durum Müdürü Ömer Akbaş, ATO Başkan Vekili Mehmet Aypek, Yunus Emre Halk Çarşısı Dernek yetkilileri, KOSGEB ve ENERJİSA yetkilileri katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile