Ankaralı İşadamları, Almanya’daki Gurbetçi İşadamlarıyla İşbirliği Yaptı

Ankaralı İşadamları, Almanya’daki Gurbetçi İşadamlarıyla İşbirliği Yaptı

Ankaralı Sanayici ve İşadamları Derneği (ASAD) Almanya’ya iş gezisi gerçekleştirdi.

Gezide Köln Anuga Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarını gezen Türk işadamları, işbirliği fırsatlarını da değerlendirdi. Gezi çerçevesinde Köln Rezidans Otel'inde bir program düzenlendi.

Programın açılış konuşmasını yapan Synko Genel Başkanı Haşim Akman, "Türkiye kökenli işadamlarımız Almanya ekonomik, sosyal ve kültürel hayatına doğrudan katkı sağlayan bireyler haline gelmiştir. Synko bünyesinde bizler bir veri bankası oluşturarak üye sayısını günden güne artırmış, yurt içinde ve yurtdışında düzenli yaptığı işadamları buluşmaları ile yeni istihdam alanları ve iş fırsatlarını araştırmış bulunmaktayız. Gençlerin günümüz en büyük problemlerinden biri olan meslek yeri bulma konusunda Köln Sanayi ve Ticaret Odası ve sivil toplum kuruluşları ile ciddi çalışmalarımız olmuştur. Bu bağlamda Synko gençlere meslek eğitimi konusunda yeni ufuklar açmıştır." dedi.

Almanya İş Adamları Birliği (BUV) Başkanı Osman Kımıl ise Almanya çapında hizmet veren federasyona 20 derneğin bağlı olduğunu belirtti.

Üç bin kayıtlı üyeleri olduğunu açıklayan Kımıl, 5 bin işadamına ise doğrudan ulaşabildiklerini söyledi.

Almanya'daki işadamlarının gücünün farkında olmadığına dikkat çeken BUV Başkanı Osman Kımıl, şöyle konuştu: "Avrupa'da 120 bin üniversite mezunu gencimiz var. En büyük problemimiz bir araya gelememek. İşadamları ve dernekler bir araya gelerek bu potansiyele sahip çıkması gerekir. Avrupa'da toplam 144 bin Türk işletmesi var. Bu işletmelerin kalifiye elemana ihtiyaçları var bu ihtiyaç her geçen gün artmaktadır. Mucit ekonominin keşfedilmesi gerekir. Almanya'daki istihdam oluşturmada çok önemlidir. Bizler gençleri ve işletmeleri buluşturarak gelecek adına dahaiyi fırsatların yakalanmasına çalışıyoruz." Daha sonra kürsüye gelen ASAD Başkanı Şahin Altuntaş ise sivil toplum kuruluşlarının önemine değindi. Hukukçu Yazar İsmet Macit ise geceye iştirak eden işadamlarının tanışmaları ekonomik birliktelikler için önemli olduğunu vurguladı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile