Ankaralı Öğrenciler Çorum Müzesinin Konuğu Oldu

Ankaralı Öğrenciler Çorum Müzesinin Konuğu Oldu

Çorum Valiliği ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'ndan hibe desteğiyle hayata geçirilen “Herkes Müzeye” projesi devam ediyor.


‘Türkiye’nin Başkentinden Hititlerin Başkentine Yolculuk’ projesi kapsamında Çorum Müzesi bünyesinde bulunan Eğitim ve Uygulama Merkezi'nin bu seferki yatılı konukları, Başkent Üniversitesi Ayşeabla Anadolu Lisesi öğrencileri oldu. Vali Sabri Başköy; Çorum Müzesi Eğitim ve Uygulama Merkezi'nin Ankara’dan gelen misafirlerini ziyaret ederek yapılan eğitim çalışmalarını yerinde inceledi.

Bu tür uygulamalı eğitimlerin öğrenciler tarafından kolay kolay unutulmayacağına dikkat çeken Vali Başköy; “Çorum Müzesi Eğitim ve Uygulama Merkezi, çocuklarımıza unutamayacakları bir müze ve tarih eğitimi veriyor. Dolayısıyla müzemizde verilen bu eğitimin, öğrencilerimiz ve ilimiz bakımından geri dönüşleri son derece verimli olacaktır. Ayrıca ülkemizde ilk olma özelliği taşıyan bu yatılı eğitim, modern müzecilik anlamında da farklı bir yere sahiptir.” dedi.

“Herkes Müzeye” projesi kapsamında Çorum Müzesi’nin bir bölümünde oluşturulan yatakhane ve derslikler sayesinde öğrenciler, Hitit uygarlığı başta olmak üzere tablet yazma, çömlekçi çarkında kil çömlek yapma, pano çalışmaları, cam, seramik ve kumaş boyamaları, takı tasarım, donuk imge, kazı çalışmaları, arabul etkinliği gibi birçok sanatsal faaliyeti de uygulamalı olarak görme imkânı buluyor. Ayrıca öğrenciler ülkemizde ilk olma özelliği bulunan Çorum müzesinde iki gün bir gece konaklayarak tarihle iç içe zaman geçiriyor. Çorum müzesinde konaklamaya gelen öğrenciler ilimizdeki ören yerlerini de müze rehberleri eşliğinde geziyorlar.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile