Ankaralı Taksiciler Yeni Taksi Duraklarına Kavuşuyor

Ankaralı Taksiciler Yeni Taksi Duraklarına Kavuşuyor

Ankara`da taksi duraklarını yenileme çalışmaları devam ediyor.

Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Odası ve Ankara Büyükşehir Belediyesi`nin ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında 100 taksi durağı daha yenilenecek.

Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Odası Başkanı Mehmet Yiğiner, Kennedy – Bestekâr caddeleri köşesinde inşaatı devam eden Bade Taksi Durağını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Durakta bulunan taksicilerle sohbet ederek çalışmalar hakkında bilgi alan Yiğiner, Ankara’ya kazandırılan taksi durakları ile ilgili bir açıklama yaptı.
Taksici esnafının en önemli sorunlarından birisinin zamanlarının büyük kısmını geçirdikleri duraklar olduğuna dikkat çeken Yiğiner, "Lavabo, tuvalet, doğalgaz gibi birçok hayati ihtiyaca bile cevap veremeyen duraklarda hizmet vermeye çalışan esnafımız büyük sıkıntı yaşıyordu. Şehir estetiği açısından da kötü görünen bu eski durakların içerisinde yazın sıcaktan kışın da soğuktan oturulamıyordu. Yeni duraklarımız ise yaşam standardı açısından dört dörtlük olmasının yanı sıra göze hoş gelmesi açısından da şehir estetiğine büyük bir güzellik katıyor. Ankara Şoförler Odası olarak, yeni durakları planlamaya başlamadan önce taksici esnafımızın öneri ve beklentilerini de dikkate alarak, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ciddi bir çalışma yaptık. Bu çalışma sonucunda taksici esnafımızın ihtiyacına cevap verebilecek ve daha sağlıklı bir ortamda çalışmasını sağlayacak bir kaç tip taksi durağı projesi geliştirdik. Şimdi ise durak yerinin uygunluğuna ve çalışacak personel sayısının durumuna göre en uygun projeyi hayata geçirerek taksici esnafımızın hizmetine sunuyoruz." dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile yapılan işbirliği sonucu 26 durağı törenle hizmete açtıklarını hatırlatan Yiğiner, "Yapılan çalışmalar ile 2011 yılı sonuna kadar 75 durak daha hizmete girecek. 2012 yılında ise 150 durağı taksici esnafımızın kullanımına açacağız.” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile